Actualitate

Cetăţenii moldoveni din România au votat într-o proporţie covârşitoare cu partidele proeuropene

Partidele proeuropene din Republica Moldova au înregistrat o victorie covârşitoare la secţiile de votare de pe teritoriul României, relatează Ziarul de Gardă, în ediţia electronică.

În secţiile de votare din România, PSRM, aflat pe primul loc în alegerile din R.Moldova, nu a primit niciun vot, în schimb PLDM şi PL au obţinut împreună peste 70 la sută din voturi.

Cetăţenii moldoveni care au votat în România au optat în principal pentru PLDM, care a obţinut 40 la sută şi Partidul Liberal - 33 la sută. Partidul Democrat din R.Moldova a obţinut 5 la sută (sub pragul de 6 la sută necesar intrării în Parlament), PCRM 1 la sută, iar candidatul independent Oleg Brega, 2 la sută.


Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din R.Moldova urmează să fie anunţate la ora 11.00 de Comisia Electorală Centrală.

După numărarea a 88,37 la sută din voturi, partidele proeuropene aveau un uşor avans, în pofida faptului că PSRM (prorus) se menţinea pe primul loc cu 21,43 la sută din voturi. Socialiştii sunt urmaţi de PLDM cu 19,47 la sută, PCRM cu 17,85 la sută, PDM cu 15,75 la sută şi PL cu 9,39 la sută.

Ultimele Stiri
abonare newsletter