Actualitate

UPDATE- ALEGEREI PARLAMENTARE în Republica Moldova: roeuropenii obţin 56 de mandate, faţă de cele 45 ale proruşilor, după numărarea a 89,24% din voturi

Potrivit ultimelor rezultate, anunţate după procesarea a 89,24 la sută din procesele verbale, PSRM se menţine pe primul loc cu 21,34 la sută, dar pierde un mandat, care revine PLDM, clasat pe locul al doilea cu 19,46 la sută din voturi.

UPDATE 11:40 - Anunţarea rezultatelor finale din R.Moldova, amânată

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că 11 la sută dintre circumscripţii nu au introdus încă datele în sistem, în pofida faptului că un comunicat de presă anterior anunţa că rezultatele finale vor fi disponibile la ora 11.00.


Comisia Electorală a precizat însă că alegerile s-au desfăşurat fără încălcarea legislaţiei, singurele dificultăţi fiind în cazul Registrului Electronic.

Rata finală de participare a fost de 55,86 la sută, suficientă pentru validarea alegerilor.


Potrivit ultimelor rezultate, anunţate după procesarea a 89,24 la sută din procesele verbale, PSRM se menţine pe primul loc cu 21,34 la sută, dar pierde un mandat, potrivit Ziarului de Gardă, care revine PLDM, clasat pe locul al doilea cu 19,46 la sută din voturi. PCRM obţine 17,95 la sută din voturi, PDM - 15. 78 la sută, iar PL - 9,36 la sută.

În ceea ce priveşte numărul de mandate, PSRM obţine 25, PLDM - 24, PCRM - 21 de mandat, PDM - 19 şi PL - 12 mandate.


De asemenea, Partidul Comuniştilor (PCRM) a obţinut 18%, fiind urmat de Partidul Democrat (PD), cu 15,9% din voturi, Partidul Liberal - 9,1% şi Partidul Comunist Reformator - 5,06% din voturi, anunţă Comisia Electorală Centrală.

------------------------------------


După anunţarea rezultatelor parţiale, liderul PLDM, Vlad Filat a îndemnat cetăţenii să-şi păstreze calmul, subliniind că Republica Moldova va fi un stat stabil.

"Vreau să le mulţumesc alegătorilor pentru rezistenţă. Rog cetăţenii să rămână încrezători. Totul va fi bine. Vom discuta în mod responsabil cu cei care vor fi în noul Parlament, pentru ca în R.Moldova să existe stabilitate, să fie păstrată suveranitatea, fără embargouri şi presiuni", a declarat Filat.


În total, peste 55,86% dintre alegătorii moldoveni au votat până la ora 21.00, adică 1 565 591 din alegătorii înscrişi în listele de bază.

Peste trei milioane de cetăţeni moldoveni au fost chemaţi duminică la urne pentru a-i alege pe cei 101 deputaţi, într-un scrutin crucial care va decide dacă ţara continuă pe calea europeană sau se apropie de Rusia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter