Actualitate

O tânără româncă stabilită în Ungaria a uimit Clujul cu vocea ei

Peste 30 de tineri au participat timp de șapte săptămâni la un concurs de karaoke care a devenit ușor, ușor un concurs veritabil ce ar putea fi o variantă a concursului „Vocea României” dar la o scară la redusă.

Participații la concursul de karaoke „Le Parisien”, au aflat în această săptămână care sunt câștigătorii primelor trei locuri. Șapte dintre participanți, Ionuț Cătălin Moraru, Réka Böjte, Claudiu Purcărin, Attila Donca, Andreea Mureșan, Mihai Labo, și Galiș Andrei, au ajuns în finală unde au concurat pentru cele trei premii: un microfon SHURE (locul 1), o sticlă de șampanie personalizată (locul 2), și un tricou personalizat (locul 3). Juriul concursului a fost format din Andreea Bălan, Emeric Imre, Aminda Nomade și Porcuțan Dan a fost nemilos și a punctat „la sânge” atât prestația vocală cât și cea scenică, astfel că la finalul concursului Andreea Mureșan a ocupat locul 3, Claudiu Purcărin a fost ocupantul locului 2, iar Réka Böjte a câștigat marele premiu.

Câștigătoarea locului 3 a declarat, după concurs, că cheia succesului este starea pe care o ai, ceea ce reușești să transmiți și cât de bine reușești să te controlezi. „Mi-a plăcut foarte mult și mă bucur că am ieșit din zona mea de confort, am venit, m-am expus, am încâtat în fața unui public și am decis să fiu evaluată de membrii din juriu, cu ocazia asta m-am cunoscut mai bine și am acum mai multă încredere în mine să cânt în fața unui public. Acest premiu este mai mult decât m-am așteptat, când am venit la acest concurs am venit să mă simt bine, să cânt alături de prietenii mei, și cum am spus, să fiu evaluată, și este wow! În muzică cred că contează foarte mult momentul pe care îl ai, pentru că toți care au participat au fost talentați și contează foarte mult starea pe care o ai, ceea ce reușești să transmiți și cât de bine reușești să te controlezi”, a spus Andreea Mureșan, ocupanta locului 3.


Baterist de profesie, Claudiu Purcărin a dorit să-și încerce și cunoștiințele vocale la acest concurs. „A fost un concurs foarte frumos, mă bucur că am putut am reușit să fiu aici în fiecare zi în care am concurat. M-am simțit super bine, m-am și relaxat. Juriul a fost foarte obiectiv, au notat fiecare cum au meritat, câștigătoarea a meritat clar locul 1”, a spus după concurs Claudiu Purcărin, ocupantul locului 2 în cadrul concursului.

Venită din Ungaria cu bursă Erasmus la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Réka Böjte a cucerit premiul 1 al concursului, un microfon Shure personalizat. „Sunt foarte emoționată, mă bucur foarte mult că am participat la concursul acesta, nici nu credeam că se va întâmpla asta. Acum că am câștigat sunt foarte fericită și foarte mulțumită. Nu pot să cred că am luat locul 1. Mă bucur că i-am cunoscut pe toți, pe concurenți dar și pe juriu, și că am avut prietenii lângă mine. Eu m-am născut în Cluj dar când eram mică am plecat cu părinții în Ungaria, dar știu să vorbesc și în limba română și în limba maghiară. Mă simt foarte bine că am venit aici, că sunt în România, și asta m-a impulsionat să particip la acest concurs. Tata este cântăreț de operă la teatrul din Ungaria, la Debrecen, sunt curioasă de părerea lui pentru că este foarte critic. Premiul îl voi folosi mereu cu drag. Eu am cântat întotdeauna din inimă și le recomand și celorlalți concurenți care vor participa în viitor la această competiție să cânte din inimă”, a declarat Réka Böjte, câștigătoarea locului 1.


Aminda ne-a declarat după concurs că a fost o idee foarte bună dar că doar cei mai buni au reușit să ajungă în finală. Ea le recomandă celor care doresc să participe la concursuri muzicale să fie ei însiși și să nu forțeze peste măsură vocea. „A fost o inițiativă foarte reușită, din punctul meu de vedere. Au venit, majoritatea, grupuri de prieteni, a fost o atmosferă relaxată, foarte plăcută, exact așa cum ar trebui să fie la un concurs de genul acesta. Cel trei premiați le spun să continuie cu muzica fiindcă în seara aceasta au primit dovada că au talent. Să meargă mai departe la ore de canto, orice numai să țină muzica aproape. Cred că într-un concurs de genul acesta este o chestie de conjuncturi decât de cunoștiințe sau tehnici. Ca și solist trebuie să fii pregătit tot timpul să dai 100%, nu 150% cum am văzut la unii, pentru că ce e prea mult strică, dar nici 50% pentru că ce e prea puțin nu convinge. Cel mai greu din concursul acesta este să jurizezi, nu să participi”, a afirmat Aminda Nomade, profesoare de canto și membră a juriului.

După câteva luni în care a tremurat și a încercat ca această competiție să fie una cât mai reușită, Andreea Bălan, cea care a venit cu ideea cuncursului, răsuflă ușurată și declară că a ieșit exact cum își dorea de la început. „A fost exact conceptul pe care l-am vizualizat de la început. S-au mai modificat pe alocuri pentru că la început trebuia să fie doar cinci finaliști dar până la urmă au fost șapte pentru că au fost la egalitate și nu am putu să-i departajăm. A fost un frumos, a avut succes. Împreună cu managerul localului ne-am gândit să mai oganizăm unul anul viitor. În total au fost aproximativ 30 de concurenți, au fost voci bune, bineînțeles în finală au ajuns cele mai bune voci, drept urmare a fost premiată chiar cea mai bună vocea care s-a remarcat chiar din primele selecții. La început am gândit premiile ca fiind premii în bani, dar ulterior ne-am gândit că mult mai bine ar fi să fie niște premii câștigate care să le rămână în timp, să fie o amintire în urma concursului, managerul localului a venit cu ideea premiului doi și trei iar eu am venit cu ideea ca premiul 1 să fie un microfon, ceea ce este brandul unui concurs de voce”, a declarat Andreea Bălan, unul dintre organizatorii concursului.


Organizatorii evenimentului ne-au mărturit că mulți dintre cei care doreau să concureze au renunțat deoarece au considerat că este un concurs mult prea serios, rigid din punct de vedere a complexității concursului, dar speră ca la următoarea ediție să participe mult mai mulți tineri, dar și persoane mai în vârstă, care să își testeze, la un nivel ridicat, capacitățile vocale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter