Actualitate

Se pregăteşte un Euromaidan în Moldova?

Forţele speciale din Moldova au efectuat miercuri dimineaţă percheziţii la domiciliile lui Pavel Grigorciuk şi Mihail Amerberg, membri ai grupării „Antifa”, acuzată de autorităţi că intenţionau să organizeze, după alegerile parlamentare, un „Maidan sângeros” la Chişinău.

Potrivit unor surse citate de Timpul.md, membrii „Antifa” urmau să organizeze un „Maidan sângeros” la Chişinău. Aceste surse afirmă că se urmarea ca, în momentul în care situaţia scăpa de sub control, persoane bine pregătite şi plătite pentru a pune în aplicare acest plan urmau să preia controlul asupra televiziunii naţionale, dar şi asupra altor obiective strategice, informează Hotnews.ro.

Potrivit procurorului anticorupţie Viorel Morari, citat de Publika.md, în timpul percheziţiilor au fost găsit planurile de acces în mai multe instituţii publice, inclusiv ale Comisiei Elecorale Centrale şi televiziunii publice de stat.

„Aceste planuri ne permit să bănuim că erau planificate atacuri asupra instituţiilor publice. S-au efectuat percheziţii în 15 locaţii din municipiul Chişinău, dar şi alte localităţi, cum ar fi Ialoveni, Bălţi, Soroca”, a menţionat Morari.

Seful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, colonel de poliţie, a declarat că în cadrul percheziţiilor au fost găsite mai multe arme şi muniţii. „Au fost depistate pistoale cu surdina, lansatoare de grenade, grenade, uniforme militare, iar pecheziţiile continuă. Au fost depistati lei moldoveneşti şi ruble ruseşti. Este vorba de sume foarte mari. Suspecţii aveau pregătite telefoane mobile noi, carduri SIM, planuri ale instituţiilor de stat”, a precizat Cavcaliuc.

Printre persoanele reţinute se află Mihail Amerberg, un apropiat al şefului „Antifa”, deputatul Grigore Petrenco, care se află în prezent la Moscova. Acesta este şi cel care a anunţat primul, pe o reţea de socializare, percheziţiile la apartamentul lui Amerberg, secretarul unei ogranizaţii primare a Partidului Comuniştilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter