Actualitate

Şofer de 46 de ani, rupt de beat la volan

Poliţiştii au depistat, pe raza municipiului Cluj-Napoca, un conducător auto cu o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii din Cluj-Napoca, au depistat marţi, 25 noiembrie, în jurul orei 23:30, un conducător auto sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul de 46 de ani, din Cluj-Napoca, circula pe strada Aurel Vlaicu, din Cluj-Napoca.


În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În doar două zile, respectiv sâmbătă şi duminică, doi tineri, în vârsta de 24 şi 25 de ani, au fost depistaţi conducând autoturisme, având o alcoolemie de 1.05, respectiv 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Unul dintre aceştia a provocat un accident rutier în urma căruia şase persoane au fost rănite, trei dintre acestea prezentând leziuni grave.


Faţă de cei doi conducători auto, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar ca măsură preventivă reprezentanţii parchetului au dispus faţă de aceştia cercetarea sub control judiciar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter