Actualitate

Ce scrie PRESA STRĂINĂ despre arestarea ȘEFEI ANTI-MAFIE din România

Arestarea şefei DIICOT, Alin Bica, este comentată pe larg de Euronews, într-un articol online.

Alina Bica se află la conducerea unei instituţii guvernamentale ce investighează mafia, crima organizată şi terorismul. E acuzată că a abuzat de o poziţie pe care a deţinut-o într-un comitet din cadrul Ministerului Justiţiei, scriu jurnaliştii Euronews, potrivit realitatea.net.

Euronews menţionează şi promisiunea electorală a preşedintelui ales Klaus Iohannis de a face o prioritate din lupta împotriva corupţiei.


Datele oferite de procurori arată că 1.007 persoane au fost deja condamnate pentru corupţie în România anul acesta. E vorba şi de 85 de miniştri, parlamentari, primari şi judecători, notează jurnaliştii.

"Procurorii români ancheteaza şeful propriei lor direcţii antimafia", titrează Reuters, în vreme ce Agenţia France Presse atrage atenţia că "România s-a angajat să intensifice lupta împotriva corupţiei de la intrarea în Uniunea Europeană, în 2007, şi face obiectul unei supravegheri a Bruxelles-ului în acest domeniu".


Ştirea a intrat inclusiv în atenţia jurnaliştilor chinezi. Agenţia de presă Xinhua comentează cazul, susţinând că faptele de corupţie au avut loc înainte ca Alina Bica să deţină funcţia actuală, dar au produs o amplă îngrijorare în rândul opiniei publice, din cauza poziţiei importante pe care Bica a ocupat-o în domeniul justiţiei.

abonare newsletter