Actualitate

Taximetriștii și firmele de închirieri auto, în vizorul polițiștilor clujeni. Au fost date 35 de amenzi în valoare de 8.500 lei

Peste 30 de amenzi contravenţionale, în valoare de circa 8.500 lei, au fost aplicate joi, 20 noiembrie, de poliţiştii clujeni în urma unor controale la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca și în stațiile CFR din Cluj. Sancțiunile au fost aplicate pentru nereguli constatate în desfăşurarea serviciilor de taximetrie şi rent-a-car.

Activitatea a vizat respectarea legislaţiei privind desfăşurarea activităţii de taximetrie şi rent-a-car cu asigurarea şoferului.

„În urma controlului, pentru neregulile constatate, politiştii au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 8.500 lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi H.C.L. 109/2010 privind organizarea şi executarea serviciilor în regim taxi. Conducătorii auto au fost sancţionaţi pentru opriri şi staționări neregulamentare pe carosabil,  pentru lipsa documentelor, precum şi pentru expirarea valabilităţii atestatului profesional. Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut un permis de conducere pentru neacordare de prioritate unui pieton angajat regulamentar în traversarea unei treceri pentru pietoni din zona aeroportului”, transmite IPJ Cluj.


Poliţiştii continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite, de orice natură, comise pe raza judeţului Cluj, pentru a menţine siguranţa comunităţii.

abonare newsletter