Actualitate

Înalt diplomat european: împiedicarea dreptului la vot este fraudă!

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Günther Krichbaum, cere Comisiei Europene să investigheze amănunțit evenimentele petrecute cu ocazia votului românesc în diaspora. Krichbaum a fost raportor al României în perioada de pre-aderare și s-a aflat duminică alături de votanții de la Londra

Într-un comunicat de presă citat de MEDIAFAX, acesta a declarat că, în opinia sa, „împiedicarea dreptului la vot reprezintă o fraudare a alegerilor, deoarece este manipulată voința poporului”.  El a adăugat că „o manipulare atât de masivă a votului de duminică nu săa mai întâmplat până acum în nici un stat membru al UE”.

El a transmis Comisiei Europene: "Comisia Europeană trebuie să insiste în vederea unei investigaţii amănunţite a evenimentelor. Această sabotare a votului a fost o încălcare categorică a drepturilor cetăţenilor europeni. Asta nu trebuie să rămână fără consecinţe".


Günther Krichbaum, membru al Partidului Popular European,  a fost raportor pentru România din partea Parlamentului federal al Germaniei în perioada pre-aderare. De-a lungul timpului, el a atras atenția României asupra problemelor legate de corupție și independență a justiției. În ziua votului de duminică, acesta a avut o discuție cu europarlamentarul Monica Macovei, germanul afirmând în acel context că ceea ce se petrece la vot în diaspora este de necrezut" şi „inacceptabil".

Joi, procurorul general al României, a declarat că s-a început o  urmărire penală a celor implicați în problemele votului de dumiinică. Vezi știrea aici

Ultimele Stiri
abonare newsletter