Actualitate

Noul consul general al Ungariei la Cluj s-a întâlnit cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Vakar Istvan, a primit vizita noului consul general al Ungariei la Cluj, domnul Mile Lajos, aceasta fiind una dintre primele vizite oficiale efectuate de domnia sa după preluarea mandatului în luna septembrie a acestui an.

În prima parte a discuţiilor, domnul Consul general Mile Lajos a făcut o scurtă prezentare a evoluţiei carierei politice şi administrative a domniei sale şi schiţarea liniilor principale de acţiune pe care intenţionează să le urmeze din această nouă postură diplomatică, în sensul stabilirii şi întăririi relaţiilor de colaborare şi comunicare, atât cu reprezentanţii minorităţii maghiare cât şi cu autorităţile publice din aria de competenţă a consulatului. 

În cadrul vizitei, domnul Vakar Istvan a prezentat oficialului maghiar specificul regiunii, potenţialul economic al judeţului, oportunităţile investiţionale existente precum şi principalele proiecte derulate în prezent de Consiliul Judeţean Cluj: extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, edificarea centrului de management integrat al deşeurilor, extinderea, modernizarea parcurilor industriale Tetarom precum şi construirea unora noi, insistând în special asupra acelor proiecte în care partea maghiară poate să-şi aducă un aport considerabil din punctul de vedere al capitalului investit sau al exemplelor de bună-practică.


Astfel, în urma discuţiilor, cele două părţi au convenit să facă demersuri reciproce în vederea aprofundării relaţiilor de colaborare în domeniile economic şi cultural, prin iniţierea de proiecte comune. Totodată, s-au purtat discuţii referitoare la dinamizarea schimburilor economice bilaterale şi atragerea de noi investitori, efectuarea de diverse schimburi de experienţă sectoriale sau atragerea de turişti maghiari în judeţul nostru. În acest context, noul Consul general al Ungariei la Cluj a asigurat conducerea Consiliului Judeţean Cluj de sprijinul său total pentru promovarea acestor iniţiative de colaborare, urmând a întreprinde în ţara sa lobby-ul şi demersurile necesare în vederea materializării lor.

Noul consul general al Ungariei, Mile Lajos are 56 de ani şi s-a născut în Ungaria, la Debrecen. A fost jurnalist şi politician, lider al grupului parlamentar al partidului de stânga LMP (de opoziţie) începând cu anul 2010 şi membru al Consiliului local din Miskolc între anii 1990-1994.

Ultimele Stiri
abonare newsletter