Actualitate

UPDATE: SOV a fost ELIBERAT din Penitenciarul Jilava. Tribunalul Ilfov a aprobat eliberarea condiţionată

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat condiţionat din penitenciarul Jilava de magistraţii tribunalului Ilfov, după ce a executat două treimi din pedeapsa de doi ani de închisoare.

UPDATE: Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat din Penitenciarul Jilava

Omul de afaceri a ieșit din penitenciarul Jilava în jurul orei 17.30 și le-a spus jurnaliștilor că cel mai bun sfat pe care l-a putut da a fost acela de a se investi în închisori. „Sărut mâinile, bună seara, felicitări pentru alegeri”, a răspuns Sorin Ovidiu Vîntu, zâmbind, unei jurnaliste care îl întrebase dacă se simte acum mai bine.

„Cred că a fost cel mai bun sfat pe care l-am dat cuiva vreodată”, i-a spus el unui alt jurnalist care l-a întrebat dacă mai sunt locuri în închisori pentru politicieni corupți, din moment ce a recomandat să se investească în închisori.


Omul de afaceri nu a mai răspuns la alte întrebări, dar după ce s-a urcat în mașină s-a adresat din nou jurnaliștilor: „Să aveți o seară plăcută, mersi!”

---------------


Cererea de liberare condiţionată a lui Vîntu, a doua formulată pe numele acestuia, a fost respinsă, iniţial, de Judecătoria Sectorului 4 la 2 octombrie, informează Mediafax.

Omul de afaceri a contestat decizia judecătoriei la Tribunalul Ilfov, care, miercuri, a decis definitiv eliberarea lui. "Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu de sub efectul pedepsei de 2 ani închisoare aplicată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Penală prin sentinţa penală nr. 671/ 2012 pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 1095-2014 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Penală. Atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 61 C. pen. din 1969. În temeiul art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judicare rămân în sarcina statului. Fără cale de atac", se arată în decizia luată de Tribunalul Ilfov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter