Actualitate

Obsesia care îl va costa pe Ponta la vot

A repetat-o cu încăpățânare, dar s-a dat singur de gol! Ce greșeală a comis echipa de consultanți a candidatului PSD?

Rădăcinile „neamțului” Iohannis sunt mai bine înfipte în pământul României decât cele ale românului Ponta, ai cărui amândoi bunici s-au născut în alte țări.

De-a lungul întregii campanii electorale, Victor Ponta a insistat, ori de câte ori a avut ocazia, că el este român 100%, spre deosebire de „neamțul” Klaus Iohannis.


Realitatea este că Iohannis este cu opt secole mai „român” decât Ponta. 

Strămoșii lui Iohannis au venit acum 850 de ani

„Stămoşii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania, în zona Sibiului, şi de atunci tot acolo trăim. Pentru ţara nostră, 850 de ani pot să spun că e destul de mult. Pot să spun că sunt de aici. Am documente scrise care atestă că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, în Cisnădie, cam de la 1500”, declara Iohannis în luna august pentru Adevărul.


Ponta, doar a doua generație în România!

Amândoi bunicii lui Victor Ponta sunt, însă, străini. Bunicul din partea tatălui este italian, născut la Trieste, în vreme ce bunicul din partea mamei este albanez, din Moscopole. Informația - pe care Ponta nu a ascuns-o până în campania electorală - a apărut în documentarul „2 pentru România”, regizat de Florin Iepan şi difuzat în exclusivitate de Digi24.

Ultimele Stiri
abonare newsletter