monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Uioreanu, după ce a ieşit din Penitenciarul Gherla: Am urmărit încontinuu campania electorală, este foarte anostă GALERIE FOTO

Horea Uioreanu a ieşit miercuri din Penitenciarul Gherla în jurul orei 17.30, după ce Curtea de Apel Cluj a dispus plasarea sa în arest la domiciliu. Uioreanu a fost aşteptat de primarul din Gherla Marius Sabo. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj s-a suit într-un taxi şi a plecat spre Cluj.

“Problema mea numărul 1 este să-mi văd familia şi pe cei doi băieţi. Nu comentez decizia judecătorilor de astăzi. Îmi doresc să fiu acasă să am un pic de linişte. Încontinuu am urmărit ce se întâmplă pe scena politică. Am avut foarte mult timp liber. Am văzut tot, de la dezbateri, absolut tot. Este o campanie anostă. Am votat duminica trecută. Este o campanie care nu are nicio legătură cu temele prezidenţiale. Sunt alte teme în discuţie decât cele prezidenţiale”, a declarat Uioreanu la ieşirea din penitenciar.

Curtea de Apel Cluj a judecat, miercuri, contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului Cluj de luni, care hotărâse să înlocuiască arestul preventiv, în cazul lui Uioreanu, cu măsura arestului la domiciliu.


Astfel, Curtea de Apel a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, decizia fiind definitivă şi se aplică de îndată, astfel că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a părăsit miercuri Penitenciarul Gherla.

“În urma şedinţei de astăzi, 12 noiembrie, Curtea de Apel Cluj a respins ca neîntemeiată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva încheierii penale din 10 noiembrie a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Cluj în dosarul 3627/117/2014/a10 privind pe Horea Uioreanu şi Vasile Pogăcean. Hotărârea a fost pronunţată în şedinţa camerei de consiliu şi este definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Cluj.


În 23 iunie, Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.


Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost şi el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv în 29 mai, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv.


În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Reamintim faptul că omul de afaceri Ioan Bene, care se afla în arest preventiv şi care este judecat în acelaşi dosar de corupţie cu fostul preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, a fost eliberat, marţi, din Penitenciarul Gherla, întrucât instanţa i-a admis cererea de a fi plasat în arest la domiciliu.


Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Cluj, judecătorii au admis, marţi, o cerere depusă de avocaţii lui Ioan Bene, prin care solicitau înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu.