monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Ioan Bene va ieşi din închisoare. Judecătorii au decis arestarea la domiciliu

Omul de afaceri Ioan Bene, care se afla în arest preventiv şi care este judecat în acelaşi dosar de corupţie cu fostul preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, va fi eliberat, marţi, din Penitenciarul Gherla, întrucât instanţa i-a admis cererea de a fi plasat în arest la domiciliu.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Cluj, judecătorii au admis, marţi, o cerere depusă de avocaţii lui Ioan Bene, prin care solicitau înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu.

“În dosarul cu nr. 3627/117/2014/a8 privind pe inculpatul Bene Ioan, Curtea de Apel Cluj a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu”, se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Cluj.

Separat de cererea avocaţilor lui Bene, Tribunalul Cluj a dispus, luni, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu pentru Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, decizia nefiind definitivă şi contestată de DNA. În cazul lui Bene însă, se aplică decizia dată marţi de Curtea de Apel.

Avocatul Mihai Neamţu a declarat că, potrivit legii, Ioan Bene va părăsi, marţi, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, hotărârea instanţei fiind definitivă.

"Noi am făcut în urmă cu două săptămâni o cerere de înlocuire a măsurii preventive cu arest la domiciliu. Această cerere a fost respinsă de Tribunal, noi am contestat-o şi a fost admisă acum, de Curtea de Apel. Decizia fiind definitivă, trebuie să se aplice de îndată, asta înseamnă că clientul meu va fi eliberat din închisoare astăzi (marţi - n.r.), după ce hotărârea instanţei va ajunge la penitenciar", a declarat Mihai Neamţu.

Neamţu a precizat că avantajul arestului la domiciliu pentru clientul său este că stă împreună cu familia, are acces la internet şi la telefon şi se poate ocupa şi de administrarea afacerilor sale.

"În continuare, clientul meu are de respectat reguli clare, nu are voie să părăsească domiciliul fără încuviinţarea judecătorului, nu are voie să ia legătura cu alţi martori şi inculpaţi în dosar, însă nici starea de arest la domiciliu nu este una de normalitate, dar măcar este alături de familie, are doi copii mici care merg la şcoală", a spus avocatul lui Ioan Bene.

Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv în 29 mai, măsura fiind ulterior prelungită. Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.