Actualitate

Spectatorii au cerut două bis-uri la concertul de lansare a albumui ”Revelations” al artistului Bogdan Ota - FOTO

Bogdan Ota și-a fermecat din nou publicul clujean, pentru al trilea an consecutiv, cu stilul lui aparte de a face spectacol. Celebrul compozitor şi pianist a ales Cluj-Napoca, orașul care l-a adoptat în urmă cu un an, pentru a-și lansa cel de-al doilea album din carieră numit ”Relevations”.

Bogdan Ota a reușit din nou să umple sala de spectacole a Operei Naționale din Cluj-Napoca iar efortul lui a fost pe deplin răsplătit de publicul care a cerut două bis-uri și l-a aplaudat minute în șir. El a mulțumit fanilor săi pentru că au venit din nou într-un număr atât de mare să îl asculte. „Bună seara clujeni. Vă mulțumesc că ați venit într-un număr așa mare să mă ascultați din nou. În seara aceasta vă mulțumesc ca proaspăt clujean, de doar un an de zile” a afirmat artistul înainte de începerea concertului.

În spectacolul său, compozitorul român a reuşit din nou să îmbine clasicul cu modernul prin alăturarea tobelor cu vioarele, violoncelul, trompetele şi alte instrumente specifice unei orchestre. Nu trebuie trecute însă cu vederea nici jocul scenic al baletului şi vocile puternice ale invitaților săi.


Ota a ales să își înceapă concertul cu piesa ”Orient” de pe al doilea album al său, ceea ce era și firesc. Despre această melodie artistul spune că a fost creată în urma călătoriilor sale în Turcia și reprezintă ceea ce a înțeles el din lumea orientală. ”Aceasta piesă se numește Orient și ea a fost creată în urma călătoriilor mele în acea zonă, în special în Turcia. Este o melodie prin care am vrut să exprim ceea ce am înțeles eu din lumea lor”, a afimat Bogdan Ota.

O altă piesă de pe noul album său album este ”Lullaby” pe care artistul spune că a scris-o cu gândul că pe ea vor adormi viitorii săi copii. ”Trebuie să vă mărturisesc că îmi doresc să am copii, într-un viitor apropiat și am creat piesa ”Lullaby” cu gândul la ei, pentru că îmi place să cred că ei vor adormi în fiecare seară pe ritmurile ei”, a mai spus artistul.


Compoziția ”Revelation” care poartă și numele noului album, este o piesă despre timp, care „încearcă să ne arate etapele prin care am trecut, etapele prin care o să trecem și prin intermediul ei eu o să încerc să trezesc în voi Eul, etapa care acum dormitează” le-a spus pianistul spectatorilor săi.

Alături de el, pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca s-a aflat și Nordic Sonata Orchestra dar și balerinii Operei Maghiare din Cluj-Napoca. Pe lângă melodiile de pe noul album - ”Revelations” - precum ”Orient”, ”God to Mankind”, ”Relevations”, ”Lullaby”, ”Northen Story”, Ota a interpretat și melodii cunoscute de pe primul său album precum  „Letters to Myself (Trilogy)”, „Etude for Violon and Orchestra”,„Wedding in the Sky”, „A Dream Within a Dream”, ”If I die” sau „Harald's Dream”.


După încheierea spectacolului artisul și-a invitat publicul în foaierul Operei pentru a ciocni împreună un pahar de vin în cinstea lansării celui de-al doilea album al său.

Ultimele Stiri
abonare newsletter