Actualitate

Lemne în valoare de 5.700 de lei, confiscate de polițiștii clujeni într-o singură zi

Poliţiştii clujeni au confiscat luni, 10 noiembrei, circa 18 metri cubi material lemnos, în valoare de 5.700 de lei, în urma unor controale pentru combaterea delictelor silvice.

Polițiștii clujeni au depistat un bărbat, de 21 de ani, din comuna Măguri-Răcătău, care transporta circa 5 metri cubi de cherestea  răşinoase, fără a deţine documente legale pentru transport. De asemenea, un alt bărbat de 37 de ani, din Gilău, a fost depistat transportând aproximativ 5 metri cubi de lemn rotund, de esenţă răşinoase, fără a avea asupra sa documente legale pentru transport. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu o cu amendă în valoare de 3.000 de lei iar materialul lemnos depistat în cele două vehicule, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei, a fost ridicat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

De asemenea, în jurul orei 12:30, poliţiştii de investigare au oprit pentru control, pe DJ107N, pe raza satului Valea Ierii, o autoutilitară care transporta aproximativ 6 metri cubi de material lemnos rotund, de esenţă fag. Conducătorul auto, de 41 de ani, din Valea Ierii, nu deţinea documente de provenienţă pentru cantitatea transportată. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos, în valoare de circa 500 de lei, a fost confiscat.


Tot luni, în jurul orei 22:55, a fost depistat pe DJ 109/A, pe raza localităţii Chinteni, un bărbat care transporta cu o autoutilitară circa 2 metri cubi de material lemnos de foc, fără aviz de însoţire primară. Bărbatul, de 46 de ani, din localitatea Apahida, a fost sancţionat contravenţional iar materialul lemnos, în valoare de circa 200 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

abonare newsletter