Actualitate

Vakar Istvan ne crede orbi sau proști. Nu suntem!

Vicepreședintele Vakar neagă evidența: „Nimeni (deci nici Mariana Rațiu - n.r.) nu folosește mașinile CJ în interes personal!” Și atunci în pozele publicate de Monitorul cine e, Moș Crăciun?

Mariana Rațiu a fost fotografiată în dimineața zilei de 15 octombrie, în fața casei, urcând într-o mașină a Consiliului Județean. Foaia de parcurs a autovehiculului nu evidențiază drumul. Cine minte: Șoferul? Mariana Rațiu? Vakar Istvan? Mariana Rațiu a fost fotografiată în dimineața zilei de 15 octombrie, în fața casei, urcând într-o mașină a Consiliului Județean. Foaia de parcurs a autovehiculului nu evidențiază drumul. Cine minte: Șoferul? Mariana Rațiu? Vakar Istvan?

„Autoturismele din parcul comun al instituției nu pot fi folosite în interes personal de niciun angajat al Consiliului Județean respectiv de reprezentanții aleși sau de conducere”. Așa sună răspunsul la solicitarea cotidianului Monitorul de Cluj de a explica dacă mașinile instituției sunt folosite în interes personal. Minciuna are, însă, picioare foarte scurte.

Pozele publicate de Monitorul de Cluj în ediția din 16 octombrie sunt clare ca lumina dimineții: directorul executiv al Consiliului Județean Cluj, Mariana Rațiu se urcă într-o mașină a instituției, în fața locuinței sale, la prima oră a zilei de 15 octombrie.


Drumul efectuat de autoturismul cu numărul CJ36CJC nu apare însă în foaia de parcurs, fiind trecut un drum între „CJ - Zorilor - CJ”. Justificare transparentă pentru o „oprire pe traseu”, suficient cât să o „culeagă” din drum pe directoarea Mariana Rațiu.

I-am prins cu minciuna!

Este aceasta cu adevărat foaia de parcurs originală a autovehiculului? Probabil că da, dar actul conține niște nepotriviri. Este emis la ora 7:30, dar primul drum a fost efectuat între ora 7:00 și ora 8:20! Exact intervalul de timp în care Mariana Rațiu a fost luată din fața casei de mașina CJ.


• Să fi fost scrisă foaia de parcurs când mașina se afla deja pe drum? Foarte posibil.

• Să fie un obicei la Consiliul Județean să se completeze foile de parcurs „din burtă”, ca să iasă kilometrajul și consumul? Foarte posibil, de asemenea.


• Sunt șoferii obligați să mintă cu privire la drumurile efectuate cu funcționarii CJ în interes personal?

Iată câteva întrebări la care Vakar trebuie să răspundă în calitate de șef al instituției, dacă nu acum, la solicitarea presei, poate la următorul control al Curții de Conturi!


Adresa domiciliului Marianei Rațiu nu apare pe foile de parcurs ale altor autovehicule din parcul auto al CJ, a răspuns vicepreședintele Vakar Istvan. Posibil, dar asta nu exclude posibilitatea ca în fiecare dimineață câte o mașină a instituției să aibă, „absolut întâmplător” un drum în Zorilor, pe strada Republicii sau în altă zonă apropiată de locuința Marianei Rațiu.

Fotografiile din dimineața zilei de 15 octombrie sunt dovada că răspunsul vicepreședintelui Vakar este cel puțin o ocolire a adevărului, ca să nu spunem că e o minciună pe față; ele sunt dovada - color, nu negru pe alb - că Mariana Rațiu a folosit cel puțin o dată o mașină a instituției pentru a o duce de acasă la serviciu. Nu a fost prima dată când s-a întâmplat, susțin sursele noastre, și foarte puțin probabil să fie ultima.


Cine plătește „taxiul doamnei Rațiu”, domnule Vakar? Șoferul? Mariana Rațiu? Contribuabilii?

Într-un singur loc îi dăm întru totul dreptate vicepreședintelui Vakar: „Doamna director executiv Mariana Rațiu nu are dreptul de a folosi autoturismele instituției în interes personal”. Motiv pentru care revenim cu întrebarea, așa cum am formulat-o încă din data de 27 octombrie: Vă rugăm să ne comunicați cine suportă cheltuielile cu carburantul, respectiv plata șoferului, în perioada în care mașinile instituției sunt utilizate în interes personal; suntem, de asemenea, curioși să aflăm cine dispune și aprobă deplasările, respectiv cine verifică traseul urmat cu mașinile plătite de clujeni din taxe și impozite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter