Actualitate

Protestele continuă la Prefectura din Cluj-Napoca. ACL îi face plângere penală lui Ponta-FOTO

Aproximativ 30 de tineri au protestat luni dimineaţa în faţa Prefecturii din Cluj-Napoca faţă de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale din primul tur în străinătate. De asemenea, tot în cursul dimineţii, liderii ACL Cluj au anunţat că vor formula o plângere penală la adresa lui Victor Ponta pentru că a împiedicat procesul de vot în străinătate, dar şi în ţară. Aceştia subliniază că Ponta „trebuie să răspundă şi penal, nu doar politic“.

Cei 30 de tineri care au protestat sunt reprezentanţi ai organizaţiei de tineret ACL Cluj. Ei scandat „nu puteţi voi fura cât putem noi vota”, „jos comuniştii”, „alături de cei din diaspora” sau „incompetenţii”.

„Protestăm pentru că mii de oameni au stat la coadă pentru a vota și tot nu au reușit să voteze. După cum bine știți, s-au înjumătățit secțiile de votare din diaspora pentru că știa foarte bine domnul Ponta, guvernul condus de către dânsul, că cei din diaspora nu vor fi cu dânsul, așa că au înjumătățit numărul secțiilor pentru a nu putea vota dar eu cred că peste două săptămâni cei din diaspora îl vor răsplăti pe Ponta așa cum vor merita, însemnând că vor ieși la vot”, a declarat Paul Țiriac, liderul protestatarilor.


Duminică seara studenţii clujeni şi reprezentanţii ACL Cluj au protestat în faţa Prefecturii Cluj-Napoca.

De asemenea, tot astăzi, liderii ACL Cluj au anunţat că vor formula o plângere penală la adresa lui Victor Ponta pentru că a împiedicat procesul de vot în străinătate, dar şi în ţară. Aceştia subliniază că Ponta „trebuie să răspundă şi penal, nu doar politic“.


„Îi solicit demisia de îndată lui Victor Ponta din fruntea guvernului , pentru că nu are capacitatea de a gestiona în mod eficient treburile ţării.

Ne-a dat o mostră cât se poate de elocventă a incapacităţii sale şi a guvernului pe care îl conduce în organizarea votului din diaspora.


Mă refer şi la faptul că în judeţul Cluj au fost foarte multe secţii unde s-au terminat formularele şi studenţii nu au fost lăsaţi să voteze. Noi am trimis în secţii formulare astfel încât să poată vota lumea. Vom depune plângere faţă de Victor Ponta pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, lucru care conform legii se pedepseşte cu închisparea de la 6 luni la 3 ani. A îngrădit dreptul acelor persoane la un drept constituţional, acela de a vota. Trebuie să răspundă nu numai politic, ci şi penal“, a declarat co-preşedintele ACL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda.

De asemenea, liderii alianţei îi cer ca premierului, ca înainte de a demisiona să îl demită şi pe prefectul Gheorghe Vuşcan.


Anca M. COLIBĂŞANU

Dan PORCUŢAN

Ultimele Stiri
abonare newsletter