Actualitate

Alegeri prezidenţiale. ACL Cluj cere demisia prefectului Vuşcan şi prelungirea procesului electoral după ora 21:00

Alianţa Creştim Liberală Cluj-Napoca îl acuză pe prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, că nu a fost în stare să asigure numărul suficient de buletine de vot speciale, în acest fel, îngrădindu-se dreptul cetăţenilor de a vota.

„ACL Cluj a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Cluj cu privire împiedicarea dreptului de vot pe listele suplimentare al alegătorilor cu domiciliul stabil în altă localitate pe temeiul aglomeraţiei şi a lipsei formularelor necesare. Acest lucru a fost sesizat la secţiile de votare Nr. 4, 25, 26, 27, 28, 29, 61, 178, 179, 180, 181 din municipiul Cluj-Napoca, cât şi la toate secţiile aflate pe raza comunelor Floreşti, Mărişel, Iara. Mai mult decât atât, în lipsa formularelor, preşedinţii din secţiile de votare îndrumă votanţii să îşi facă copii înafara secţiilor de votare şi apoi să revină în secţii pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Modul absolut haotic în care au fost organizate aceste alegeri la nivelul judeţului Cluj, impune demisia de urgenţă a reprezentantului Guvernului României în teritoriu, în speţă a prefectului Gheorghe Vuşcan”, au declarat reprezentanţii ACL Cluj-Napoca.


De asemenea, reprezentanţii ACL Cluj cer prelungirea procesului electoral după ora 21:00. "ACL a solicitat BEJ Cluj prelungirea procesului electoral după ora 21, în secţiile din Cluj-Napoca şi judeţ, pe motivul cozilor din raza majorităţii secţiilor de votare, cauzate de lipsa formularelor de declaraţie pe proprie răspundere, pe baza cărora alegătorii cu domiciliul stabil în altă localitate îşi pot exercita dreptul de vot", au mai adăugat aceştia

Ultimele Stiri
abonare newsletter