Actualitate

Alegeri prezidenţiale. Simultan cu începerea votului în România s-au deschis și 50 de secții din afara țării

Simultan cu începerea votului în România s-au deschis 50 de secții de votare din afara țării, informează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

Românii au început să voteze la ora 7,00 în Republica Moldova, Bulgaria, Turcia, Cipru, Grecia, Israel, Finlanda, Lituania, Letonia, Ucraina, Africa de Sud, Egipt, Siria, Palestina, Iordania, Liban, Zimbabwe, pe lângă celelalte 45 de secții din afara țării unde cetățenii români au început deja votarea, relatează Agerpres.

Votul decurge în condiții normale, informează MAE.


Toate secțiile din străinătate sunt pregătite pentru derularea în bune condiții a procesului electoral, potrivit comunicatului citat.

Pentru organizarea scrutinului în străinătate, respectarea și aplicarea unitară a dispozițiilor privitoare la alegeri de către toate autoritățile, instituțiile și organismele cu responsabilități în materie electorală sunt asigurate de Biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate nr. 48, în conformitate cu prevederile legale.


Informații privind desfășurarea în străinătate a alegerilor pentru președintele României sunt disponibile accesând secțiunea special dedicată acestui scrutin de pe site-ul MAE, precum și pe site-urile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

abonare newsletter