monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Percheziții la Cluj, la persoane bănuite de trafic de droguri

Mai multe percheziții au avut loc joi, 30 octombrie 2014, pe raza localităţilor Lupeni, Vulcan şi Cluj-Napoca, la locuinţele a 7 persoane bănuite de trafic de droguri. Procurorii DIICOT au descoperit 400 de grame de substanțe susceptibile a fi droguri.

Poză ilustrativă

„În data de 30 octombrie2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost efectuate 7 percheziţii, pe raza localităţilor Lupeni, Vulcan şi Cluj-Napoca, la domiciliile persoanelor suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi constituire a unui grup infracțional organizat. Față de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au traficat droguri de risc (cannabis, rezină de cannabis) şi au efectuat în mod ilegal operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive  - AKB-48 F” se arată într-un comunicat al DIICOT.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – octombrie, patru persoane ar fi constituit, pe raza municipiului Lupeni, județul Hunedoara, o grupare infracțională organizată, cu legături în municipiul Cluj-Napoca, la care ar fi aderat și alte persoane. Membrii grupării sunt bănuiți că ar fi traficat droguri de risc (cannabis, rezină de cannabis) şi ar fi efectuat în mod ilegal operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Astfel, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat peste 200 de grame de pulbere și peste 200 de grame de substanțe vegetale, despre care există suspiciunea că ar fi droguri de risc şi mare risc. De asemenea, au fost descoperite cântare şi dispozitive folosite pentru porţionarea şi consumul drogurilor.

Totodată, au fost puse în executare 29 de mandate de aducere, emise pe numele celor 7 membri ai grupării, precum și pe numele altor 22 de persoane care s-au aprovizionat cu substanțele interzise de la membrii grupării. Toți cei în cauză au fost conduși la sediul DIICOT – BT Hunedoara în vederea audierii lor.