monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Şase români au MURIT, iar trei au fost răniţi într-un accident în Italia

Un accident grav de circulație a avut loc sâmbătă dimineața pe Autostrada A1 din Italia, la periferia orașului Roma.

Şase români au MURIT, iar trei au fost răniţi într-un accident în Italia

Şase români, inclusiv o fetiţă de un an şi şase luni, au murit, iar trei au fost răniţi după ce microbuzul în care se aflau s-a lovit cu o autoutilitară, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A1 din Italia, la periferia oraşului Roma, relatează ziarul La Repubblica, în ediţia electronic, citat de Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că şase cetăţeni români, între care un copil, şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi români au fost răniţi în accidentul rutier produs sâmbătă dimineaţă în Italia, în timp ce MAI precizează că toţi românii implicaţi în accident erau rezidenţi în Italia.


Consulul Ambasadei României la Roma a mers la faţa locului, fiind informat de autorităţile italiene competente că cinci cetăţeni români au murit pe loc, iar un copil, tot cetăţean român, a decedat la spitalul din Tivoli.

Totodată, alţi doi cetăţeni români, aflaţi în microbuzul implicat în accident, au fost răniţi, fiind transportaţi la două spitale, mai precizează MAE.


În celălalt autovehicul implicat în accident, tot de tip microbuz, se aflau şase persoane, posibil cetăţeni marocani.

MAE mai menţionează că, în prezent, o echipă consulară se află în drum spre cele două spitale unde se află cei doi cetăţeni răniţi.