Actualitate

Drum de acces cu patru benzi spre dealul Lomb

Un drum de 1,6 kilometri, cu patru benzi va face legătura între oraș și dealul Lomb unde vor fi realizate trei mari proiecte.

Primarul Emil Boc a anunțat, miercuri, că va fi realizat un drum de 1,6 kilometri, cu patru benzi, care să asigure accesul spre cele trei mari proiecte din dealul Lomb: Centrul de Dezvoltare a Afacerilor TEAM, Centrul Regional pentru Industrii Creative cunoscut și sub numele de Buftea de Cluj și orășelul informaticienilor Cluj Innovation City. În dealul Lomb ar urma să fie o populație de 100.000 de locuitori și vor fi asigurate 20.000 de locuri de muncă.

Deocamdată nu există finanțarea pentru acest drum, dar conducerea Primăriei Cluj-Napoca speră să obțină o parte din bani prin fonduri europene. “Drumul de acces spre Lomb este un drum pe patru benzi care încă nu este contractat, dar din economiile pe care le-am făcut la celelalte proiecte avem toate șansele să obținem finanțarea lui, chiar dacă nu în integralitate, dar măcar o parte din banii europeni să îi primim pe acest proiect. El nu a fost prins în schema inițială pentru că noi deja avem o supracontractare de 117% pe toate proiectele cu fonduri europene. Deja am făcut economii care să ne permită ca noul proiect să poată fi realizat din acest exercițiu financiar”, a declarat Boc.


Primarul a mai spus că urmează să continue negocierile cu Ministerul Dezvoltării Regionale și din economiile pe care le-a făcut Primăria să obțină semnarea contractului, chiar dacă va fi nevoie ca o parte din bani să îi pună de la Consiliul Local.

abonare newsletter