Actualitate

Tatăl fotbalistului Mihai Neşu a decedat

Veste extrem de tristă pentru fanii fotbalistului Mihai Neșu, cel care încă se reface după teribilul accident de la Utrecht și după pierderea mamei sale.

Mircea Neşu, tatăl fotbalistului Mihai Neşu Mircea Neşu, tatăl fotbalistului Mihai Neşu

Potrivit unor surse medicale, Mircea Neşu, în vârstă de 74 de ani, a fost internat la Spitalul Judeţean din Oradea în 12 octombrie, în stare foarte gravă, după ce a înghiţit o cantitate mare de medicamente, pe fondul unei depresii severe, provocate atât de decesul soţiei sale, în această primăvară, cât şi de faptul că suferea de o boală incurabilă, iar fiul său este imobilizat în cărucior, informează Mediafax.

Transferat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal, luni dimineaţă la ora 5.00, medicii i-au declarat decesul, nemaiputând să îl salveze. Fiind o moarte suspectă, cazul a fost anunţat şi Poliţiei.


Antrenorul Universității Cluj și bunul prieten a lui Mihai Neșu, George Ogăraru a infirmat informațiile privind sinuciderea lui Mircea Neșu și a declarat că moartea a survenit după o perioadă de terapie intensivă. „Am vrut să clarific situația pentru a nu lua amploare zvonurile privind sinuciderea. Era de o săptămână la terapie intensivă și a cedat aseară, din păcate nu a putut fi salvat. Asta este încă un necaz pe capul lui Mihai”, a spus George Ogararu la Sport.ro.

„Azi noapte a murit și tata. Nu s-a sinucis așa cum s-a anunțat. S-a stins după o săptămână la terapie intensiva, chinuit fiind de insuficiența cardiacă, respiratorie și renală. Dumnezeu să-l odihnească! Mă bucur ca m-am întors din Olanda și am putut fi lângă părinții mei în ultimele lor luni. Să-i mai supăr puțin cu obrazniciile mele. E un an foarte trist, dar ăsta-i cursul vieții și cu ajutorul lui Dumnezeu depășim toate momentele grele. Mulțumesc tuturor pentru suport și celor din media care m-au căutat, să mă ierte, dar să mă înțeleaga că nu vorbesc cu ei”, a transmis Mihai Neșu.


La începutul acestui an mama tânărul oficial al echipei clujene a murit, aceasta suferind de cancer.

„Tata e într-o mare depresie, ce să-ţi spun... Ieri a fost ziua lui. După ce a murit mama i-a fost şi mai greu, tot mai greu. Dar îl ajut, îl fac eu să treacă peste asta...”, a spus Mihai Neşu în urmă cu două săptămîni într-un interviu pentru lpf.ro.


Mircea Neşu s-a născut în 1940, în localitatea Cacica (Suceava), a jucat fotbal ca mijlocaş bifând 145 de meciuri şi 4 goluri în prima ligă, a câștigat Cupa României cu „U” Cluj în 1965, între 1978 şi 1986 a activat ca arbitru în Divizia B şi în Divizia A, s-a retras din arbitraj în '86, motivîndu-şi gestul prin acuze la corupţia din arbitrajul românesc. Medic de profesie, a lucrat la Băile Felix, a fost observator de arbitri şi a făcut parte din mai multe comisii ale arbitrilor în ultimii 15 ani, potrivit gsp.ro.

În luna aprilie a acestui an, Monica Neşu, mama fotbalistului Mihai Neşu, a încetat din viaţă, apropiaţii afirmând că aceasta a fost extrem de afectată de accidentul care i-a lăsat fiul invalid.


În 10 mai 2011, Mihai Neşu, transferat în 2009 de la Steaua la echipa olandeză Utrecht, s-a accidentat grav la un antrenament al clubului olandez, ulterior fiind diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală, iar de atunci existenţa sa depinde de un cărucior cu rotile.

După mai multe tratamente în străinătate, Mihai Neşu s-a mutat în 2013 în locuinţa părinţilor săi din Oradea.


Fotbalistul Mihai Neşu are în palmares opt selecţii în echipa naţională de seniori a României şi 12 în selecţionata de tineret.

abonare newsletter