Actualitate

Studenţii africani din Cluj sunt monitorizați din cauza EBOLA

Trei studenţi au fost plecaţi peste vară în ţările de origine. Despre unul dintre cei care s-au întors, de curând, în România, autorităţile nu ştiu unde se află deoarece nu răspunde la apelurile făcute.

Mai mulţi studenţi străini care studiază la Facultatea de Medicină din Cluj Napoca se află sub observaţia autorităţilor medicale după ce, de curând, s-au întors din vacanţă din ţările de origine. "Sunt şase studenţi şi şapte rezidenţi care sunt de origine din Senegal, Congo, Coasta de Fildeş şi Camerun. Dintre aceştia, un student nu s-a prezentat la şcoală iar un un medic rezident, care a ajuns în România, dar nu mai ştim nimic de el. Nu ne răspunde la apeluri", spune un oficial al UMF Cluj, relatează evz.ro.

Din grupul ţintă, doar trei persoane au fost plecate peste vară în ţările de origine."Doi din cei trei au fost chemaţi la Spitalului de Boli Contagioase unde au fost investigaţi şi li s-a pus în vedere să anunţe de urgenţă autorităţile medicale dacă apar simtomele specifice febreie hemoragice produse de Ebola. Cei doi nu au niciun fel de probleme şi sunt declaraţi sănătoşi. Al treilea, este medicul rezident despre care nu ştim nimic şi care nu s-a prezentat la cursuri. În prezent, facem, cercetări să aflăm unde este", mai spune acelaşi oficial al UMF Cluj Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter