Actualitate

Străzile Republicii și Clinicilor, în vizorul polițiștilor rutieri. 56 de amenzi, aplicate într-o singură zi

Poliţiştii clujeni au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale miercuri, 15 octombrie, în urma unei acţiuni de siguranță rutieră pe străzile Republicii şi Clinicilor, din Cluj-Napoca. Cele mai multe amenzi au fost date persoanelor care nu purtau centură de siguranță și șoferilor care au oprit neregulamentar.

Poliţiştii rutieri au verificat, cu precădere, respectarea neregulilor privind oprirea şi staţionarea autovehiculelor, portul centurii de siguranţă, precum şi transportul minorilor în dispozitive de retenţie.

Totodată, poliţiştii au reamintit cetăţenilor că portul centurii de siguranţă este obligatoriu. Centura nu a fost proiectată pentru confort, ci pentru siguranţă, aceasta mărind şansele de supravieţuire în caz de accident rutier.


În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 56 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 7.000 lei. Dintre acestea, cele mai multe au fost aplicate pentru oprire neregulamentară şi neportul centurii de siguranţă.

Poliţiştii rutieri continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil.

Ultimele Stiri
abonare newsletter