Actualitate

Boc a jucat handbal, baschet şi ping pong la inaugurarea sălii de sport de la Liceul George Coşbuc FOTO - VIDEO

Primarul Emil Boc a participat miercuri la inaugurarea sălii de sport de la Liceul George Coşbuc. Cu această ocazie, primarul Clujului a jucat handbal, baschet şi tenis de masă. Înconjurat de copii, Boc şi-a demonstrat abilităţile aruncând la coş, încercând să înscrie la poartă sau jucând ping-pong cu un campion naţional.

Lucrările la noua sală de sport au început în august 2012 şi au costat municipalitatea 2,1 milioane de lei.

“Este cea mai modernă sală de sport pe care o are pregătită municipiul pentru unităţile şcolare. Lucrarea a costat 2,1 milioane lei, investiţie realizată în integralitate de Primăria Cluj-Napoca şi bucuria noastră este că de această sală se vor bucura aproximativ 5000 de elevi de la liceul Coşbuc şi de la liceele din preajmă, dându-le şansa să aibă un loc unde să facă sport de performanţă.  Totdeauna îmi face plăcere să fiu alături de cei care fac sport şi să-i încurajez, la fotbal merge mai bine, la celelalte învăţ de la specialişti. Am învăţat cum se execută o lovitură de la 7 metri, învăţ şi cum se aruncă la coş, am jucat şi un pic de tenis aşa cum făceam în copilărie. Îi încurajez pe fiecare să facă sport, orice sport e binevenit”, a declarat Emil Boc.


La handbal, Boc a reuşit să înscrie o singură dată din şase încercări, iar la baschet a ratat. De asemenea, Boc a jucat ping pong cu un campion naţional.

Clădirea are două săli, cea de la parter fiind destinată unor sporturi precum handbal, volei şi baschet, iar cea de la etaj urmând să fie folosită de elevii care practică gimnastica sau tenisul de masă.


Aflat în prima sală, Boc şi-a dat jos sacoul şi a tras de şase ori de la 7 metri, la poarta de handbal apărată de o elevă de clasa a IX-a, el marcând o singură dată.

“La handbal e mai greu ca la fotbal”, a spus primarul.


Boc a aruncat apoi cu mingea de baschet la coş, dar a ratat, după care a jucat ping-pong cu un elev de 13 ani, care este campion naţional la acest sport.


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj (ISJ) au declarat că în 90 de ani de funcţionare a şcolii nu a existat nicio sală de sport.

“După 90 de ani de funcţionare a şcolii în care practic nu a fost nicio sală de sport construită, acum 10 ani când  s-a demolat acea sală mică de sport nu a mai construit nimeni. E un lucru benefic mai ales pentru copii, dar şi pentru noi ca societate, pentru că de aici copiii se vor dezvolta şi vor creşte frumos. Aştept următoarele investiţii pentru că municipiul Cluj-Napoca mai are nevoie de multe investiţii”, a precizat Mariana Pop, inspector adjunct ISJ Cluj.


Directorul Liceului George Coşbuc Lucian Popescu  a declarat că elevii de la alte trei licee vor avea voie să practice sporturi în noua sală o singură dată pe săptămână.

“Mă bucur foarte mult că cei 1628 de elevi ai Colegiului nostru, precum şi elevii din Racoviţă, Şincai şi Bathory vor putea să utilizeze sala noastră de sport o zi pe săptămână, în special după-amiază. Instituţia noastră de învăţământ are un campion naţional la tenis de masă, echipa de baschet are 14 elevi legitimaţi la Clubul sportiv şcolar “Viitorul”, echipa feminină de handbal are 12 eleve legitimate la “Universitatea” Cluj, iar două eleve fac parte din lotul naţional. Bineînţeles că mai avem şi mulţi alţi elevi care fac sport, dar am menţionat rezultatele cel mai importante”, a afirmat Popescu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter