Actualitate

Putin a ordonat retragerea trupelor rusești de la granița cu Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse să se retragă la bazele lor permanente după exercițiile militare din regiunea Rostov din apropierea graniței cu Ucraina, anunță agențiile de presă ruse.

Retragerea vine după ce Putin și omologul său ucrainean Petro Poroșenko ar urma să aibă o întâlnire la Milano săptămâna viitoare, cu ocazia Summitului Asia-Europa, transmite agenția de presă Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus s-a întâlnit cu ministrul său de apărare, Serghei Șoigu. „Ministrul a raportat la comandantul suprem cu privire la încheierea perioadei de vară de formare din districtul militar de sud”, a spus Peskov, potrivit RIA Novosti.


„După această informare, Putin a ordonat începerea retragerii trupelor la bazele lor permanente. În total, 17.600 de militari s-au antrenat la poligoanele de tragere din regiunea Rostov pe timpul verii în regiunea Rostov”, a spus Peskov.

Kremlinul a declarat Putin și Poroșenko pot purta discuții pe marginea unui summit al liderilor din Asia și Europa, în Milano pe 16-17 octombrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter