Actualitate

Fântâna din Piaţa Unirii a intrat, în sfârşit, în reparaţii FOTO

După mai multe încercări eşuate, se pare că Primăria Cluj-Napoca a găsit o firmă care să se ocupe de reparaţiile la fântâna din Piaţa Unirii. Miercuri dimineaţă mai mulţi muncitori lucrau de zor la fântâna arteziană din Piaţa Unirii.

Muncitorii au împrejmuit zona, spre disperarea clujenilor care nu mai au pe unde circula având în vedere că în această perioadă în Piaţa Unirii se desfăşoară Festivalul de Carte Transilvania şi locul este împânzit de corturi.

Fântâna s-a deteriorat aproape în fiecare an din momentul în care a fost pusă în funcţiune în 2009. Costul realizării acesteia fost de 1 milion lei şi a fost construită în acelaşi timp cu lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii, preţul total al acestei investiţii fiind de aproximativ 6 milioane lei, bani alocaţi din bugetul local.


La doi ani după inaugurare, structura din piatră a fântânii s-a deteriorat şi a fost nevoie de lucrări de intervenţie care au costat 30.000 lei. Reparaţiile au fost realizate de Iridium, firma care a construit fântâna. Un an mai târziu, în vara lui 2012, fântâna s-a crăpat în două locuri şi a fost oprită. La acea dată primarul Emil Boc anunţa că Iridium a intrat în insolvenţă şi nu a putut fi chemată să repare defecţiunile apărute, deşi i s-a cerut o garanţie de aproximativ 100.000 lei. Cu toate acestea, au fost realizate atunci câteva lucrări de reparaţii, din bani publici. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter