Actualitate

Reţinuţi pentru 24 de ore, după ce au furat unelte mecanice şi electrice

Trei tineri au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore după ce au fost depistaţi de poliţiştii clujeni că au furat unelte mecanice şi electrice din mai multe autoturisme.

sursa foto: builders.ro sursa foto: builders.ro

Investigaţia a început după ce un tânăr de 20 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, în 2 octombrie, fiind bănuit că a furat din trei maşini. El a acţionat în perioada august – septembrie 2014.

În cursul lunii august, ar fi spart, cu o piatră, luneta unui autoturism parcat pe strada Nirajului şi, din portbagaj, ar fi sustras trei cutii cu unelte electrice. Tot în luna august, prin forţarea portierei stânga-faţă, ar fi furat o geantă, cu unelte mecanice, din interiorul unui autoturism, parcat pe strada Bizuşa, din Cluj-Napoca. De asemenea, în perioada 28 – 29 septembrie, prin desfacerea prelatei unei autoutilitare, parcate pe strada Mărăşeşti, a furat mai multe unelte electrice.


Prejudiciul total cauzat părţilor vătămate este de peste 13.000 lei, acesta fiind recuperat de poliţişti în cuantum de circa 80%.

„Tănărul, din Cluj-Napoca, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti, sub aspectul săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută de codul penal”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.


În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că în activitatea infracţională ar fi fost implicaţi alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani, din Cluj-Napoca.

La data de 6 octombrie, doi dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Cluj, celălalt fiind cercetat în stare de libertate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter