Actualitate

De ce cumpără Primăria 250 de calculatoare cu 160.000 euro

Primăria Cluj-Napoca are în plan să înoiască rețeaua de calculatoare pentru o parte din angajați. În acest sens, a fost lansat un anunț de intenție pentru organizarea unei licitații.

De ce cumpără Primăria 250 de calculatoare cu 160.000 euro De ce cumpără Primăria 250 de calculatoare cu 160.000 euro

Pentru 250 de calculatoare noi, Primăria Cluj-Napoca ar urma să plătească din bugetul local aproximativ 160.000 euro. Reprezentanții autorităților locale subliniază că pentru această achiziție a fost lansat un anunț de intenție în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, dar în ciuda faptului că anunțul a fost publicat deja, există posibilitatea ca aceste calculatoare să nu fie totuși cumpărate. “Noi am publicat anunțul de intenție, dar aceasta nu înseamnă neapărat că vom și cumpăra acele calculatoare. Am postat anunțul ca în cazul în care ne hotărâm să le achiziționăm, lucrurile să se miște mai repede. De altfel, noi la începutul fiecărui an publicăm zeci de anunțuri de intenție astfel încât procedura de licitație să se deruleze mai repede în momentul în care hotărâm să organizăm licitația”, a explicat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Calculatoarele ar urma să fie cumpărate pentru 250 de angajați din totalul de 900 câți are Primăria. “Calculatoarele actuale au depășit perioada de funcționare optimă. Sunt depășite și moral. Deocamdată nu știm cum vor fi repartizate cele noi și care sunt departamentele care vor primi calculatoarele noi. Departamentul IT va hotărî cum vor fi distribuite. Din 2009, de când s-au blocat achizițiile publice nu au mai fost cumpărate computere noi”, a precizat Oana Buzatu.


Potrivit anunțului publicat în SEAP, pentru desemnarea câștigătorului se va ține cont de oferta cu prețul cel mai scăzut. Calculatoarele vor fi furnizate pe parcursul unui an.

Pe lângă achiziția celor 250 de calculatoare, pe lista de cumpărături pentru angajați se află și două autospeciale pentru Poliția Locală. Prețul acestora a fost estimat la aproximativ 123.000 lei, fără TVA. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca va cumpăra și două autoturisme în cadrul Programului național de reînnoire a parcului auto. Valoarea acestora este de peste 177.000 lei, fără TVA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter