Actualitate

UPDATE: Șofer român arestat în Grecia după ce a provocat un accident soldat cu 5 morţi, ACUZAT DE OMOR DIN CULPĂ

Cinci persoane au fost ucise şi alte 30 au fost rănite, duminică dimineaţă, în Grecia, într-un accident provocat de un şofer de tir român. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore iar luni dimineața procurorulul din oraşul Veria l-a acuzat de de omor din culpă, relatează cotidianul grec To Vima în pagina electronică.

UPDATE 10.33 - Șoferul român nu a putut reduce viteza

În cursul interogatoriului, şoferul a declarat că a văzut semanele de avertizare şi doi bărbaţi cu steaguri care dirijau vehiculele, dar că nu a putut să reducă viteza, potrivit To Vima. În contextul în care camionul era încărcat cu 19 tone de marfă, iar drumul pe care s-a produs accidentul se afla în pantă, impactul a fost deosebit de puternic, precizează publicaţia.

Poliţia l-a arestat pe şofer, dar şi pe managerul firmei pentru care lucrează, în vârstă de 42 de ani, pentru omor din culpă. Cei doi urmează să fie audiaţi de către Procuratura din Veria, scrie publicaţia fără să facă alte precizări.


Traficul pe drumul Egnatia Odos, pe care a avut loc accidentul, a fost reluat.

-------


Potrvit primelor declarații ale șoferului români acesta a văzut semnalizările luminoase care avertizau că se lucrează pe carosabil, dar nu a putut opri din cauza unor defecţiuni la sistemul de frânare, anunţă Ministerul de Externe.

Tirul condus de cetăţeanul român a lovit în plin coloana care staţiona pe una dintre benzi din cauza unor lucrări. „Am văzut în oglinda retrovizoare cum venea tirul şi cum celelalte maşini erau aruncate în toate părţile. Am fost foarte foarte norocoşi”, a spus un martor potrivit Digi24.ro.


Un alt şofer poate considera că s-a născut a doua oară. Alţii nu au mai apucat să iasă din maşini şi au murit striviţi. Mai multe autoturisme au luat foc în urma impactului, iar ceilalţi şoferi din trafic au sărit în ajutorul celor rămaşi captivi în autoturisme. „Camionul a luat foc, toată lumea ţipa, plângea...a fost haotic!”, a povestit acesta.

Imediat după accident, românul aflat la volanul tirului ar fi fugit pe un câmp din apropiere, unde s-a ascuns. A fost găsit, însă, în scurt timp de poliţişti, care l-au reţinut. Autostrada a fost închisă, iar oficialii eleni au deschis o anchetă.

abonare newsletter