Actualitate

Nu a vrut să conducă după ce a băut, dar tot s-a ales cu maşina avariată

Pentru că nu a dorit să conducă după ce a băut, un turdean şi-a dat maşina pe mâna unui cunoscut pentru a constata mai târziu că acesta din urmă nu doar că a plecat cu ea la plimbare, ci i-a şi accidentat-o, neavând permis de conducere.

Sâmbătă, 4 octombrie, la Poliţia municipiului Turda s-a prezentat un bărbat de 43 ani din localitate care a reclamat că o persoană pe care nu o cunoaşte i-a condus autoturismul şi l-a accidentat la intersectia străzilor Ştefan cel Mare cu Războieni, din Turda.

Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat că cel care a făcut plângerea a plecat seara, cu maşina, la un local din municipiul Turda, unde a consumat băuturi alcoolice alături de un prieten. Un tânăr din local, cunoscut de bărbatul care îl însoţea pe şofer, s-a oferit să conducă autoturismul, având în vedere că ei au consumat băuturi alcoolice.


„Partea vătămată i-a încredinţat acestuia cheile autoturismului pentru a-i conduce la un alt local, iar în jurul orelor 05:30, după ce a mai consumat băuturi alcoolice, a constatat că tânărul a plecat cu autoturismul într-o direcţie necunoscută. În timp ce se deplasa către domiciliu cu un taxi, ajuns la intersectia străzilor Ştefan cel Mare şi Razboieni, partea vătămată a observat autoturismul personal care era suspendat pe o bordură din beton, acesta fiind avariat”, se arată în raportul IPJ.

Ulterior, poliţiştii au identificat un tânăr de 22 ani, din Turda, care ar fi condus autoturismul, deşi se afla şi el sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,22 g/l alcool în aerul expirat. Cu ocazia verificărilor efectuate a rezultat că tânărul nu poseda permis de conducere.


De asemenea, s-a stabilit că acesta era însoţit de o tânără de 17 ani din municipiul Turda, care în urma accidentului ar fi fost rănită uşor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „abuz de incredere”, „conducere fără permis”  şi  „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

abonare newsletter