monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Percheziţii la Cluj la persoane suspecte că au acoperit tăieri de lemne

Sediile mai multor firme din judeţele Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj şi Maramureş au fost percheziţionate, joi, de poliţişti, care caută probe într-un dosar cu 16 persoane suspecte că au acoperit tăieri ilegale de lemne.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, anchetatorii fac cercetări cu privire la activitatea a 16 persoane fizice şi juridice, bănuite de punere în circulaţie fără drept de documente cu regim special, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi instigare la tăiere ilegală de arbori.

Conform sursei citate, cele 16 persoane sunt bănuite că, în perioada ianuarie 2013 - septembrie 2014, ar fi ridicat ilegal documente cu regim special, respectiv avize de însoţire a materialului lemnos, facturi şi chitanţe fiscale, pe care le-ar fi completat cu date fictive sau ar fi instigat alte persoane la săvârşirea acestor fapte.


“Documentele ar fi fost vândute unor agenţi economici din mai multe judeţe, în scopul acoperirii unor tăieri ilegale de arbori, a unor achiziţii ilegale de material lemnos sau pentru sustragerea de la plata către bugetul de stat a unor obligaţii fiscale, fapte prin care s-ar fi produs un prejudiciu estimat la 800.000 de lei”, se arată în comunicat.

Astfel, 98 de poliţişti au făcut 28 de percheziţii la domiciliile şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale, situate în judeţele Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj şi Maramureş. De asemenea, poliţiştii au percheziţionat şi 20 de autovehicule ce aparţin persoanelor fizice şi juridice în cauză.


În urma percheziţiilor, şase persoane ar urma să fie duse la audieri.