Actualitate

Mai multe străzi din Turda vor fi reabilitate și modernizate

Consilierii locali ai municipiului Turda au votat un proiect de hotărâre prin care mai multe străzi din oraș vor intra într-un program de reabilitare și modernizare

Proiectul a întrunit numărul de voturi necesar dar nu fără comentarii din partea aleșilor locali care și-au amintit de străzile făcute „praf” la Turda, acestea nu figurează însă printre cele aprobate ieri.

Cele 12 străzi aprobate spre modernizare sunt Decebal, Cucului, Războieni, Haţegului, Poiana, Florilor, Primăverii, Viorelelor, Izvor,  Gen. Taraș, str. Grădinilor, str. M. Eminescu pentru care au fost alocaţi în Mai  300.000 de lei prin Ordinul 630 al Ministerului  Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Pe acestea există proiecte tehnice.


În cazul altor străzi, acestea pot fi construite ca rute ocolitoare ale DN1-E60, în opinia inițiatorilor de proiect. Exemplu: Cartier Poiana: str. Bucegi, str. Morii. Cartier Turda Nouă: str. Hotarului, str. Rândunicii, str. Spiru Haret, str. Ogorului, str. S.Furtună, str. Al.I.Cuza (continuare până la legătura cu str. Clujului). Zona Centrală: str. Al.Fărcășan și Argeșului.

Alte străzi au fost selectate pentru că asigură accesul spre obiectivele turistice: str. Salinelor (acces intrare veche în Salina Turda), str. Vasile Goldiș (acces cimitor Turda Nouă), str. Ion Agârbiceanu (acces cimitir cartierul Primăverii), str. Alexandru Borza.


Nu în ultimul rând a exista și criteriul securizării accesului în drumurile naționale DN1-DN15-DN75. În acest caz reabilitarea se va face pe o lungime de 25 ml, străzile vizate sunt: Dr.I.Marinescu, Miron Costin, Ana Ipătescu, Gării, Cosmin, T.Vladimirescu, Cânepiști, Teilor, Scurtă, Intrarea Stadionului, Stadionului, Petru Rareș, Dealului, Călărași, Ion Sion, Decebal.

Crișan Rozalia de la PPDD  a cerut includerea în lista străzilor ce vor fi reabilitate, a străzii Cheii …„unde nu intră nici taxiurile, ce se fac oamenii dacă au nevoie de o ambulantă sau de mașina de pompieri?” se întreabă aceasta.


Clara Adamossy a solicitat insistent ca străzile Dorobanţi şi Vânători să fie modernizate. Primarul Tudor Ştefănie a precizat că anumite străzi nu vor putea fi modernizate deoarece nu au reţele complete de apă şi canal. „Până nu este definitivată infrastructura de apă-canal, nu putem că le includem în programul de reabilitare și modernizare” explică edilul șef.

Ultimele Stiri
abonare newsletter