monitorulcj.ro Menu
Actualitate

O statuie de peste 2 metri a Sfintei Ana cu Fecioara Maria, expusă la Cluj. Credincioşii pot câştiga o tabletă cu program de clopote

Târgurile Internaţionale Bisericeşti TOB şi Catholic Expo, dedicate iubitorilor de artă creştină bizantină şi latină, vor avea loc simultan în perioada 2-4 octombrie la Centrul Expo Transilvania din Cluj-Napoca. Program de vizitare este între ora 10.00 şi ora 18.00. Intrarea este liberă.

Vizitatorii au ocazia să admire statueta de 2.35 m a Sfintei Ana cu Fecioara Maria, „pianul cu clopote” turnat special pentru părintele Justin Pârvu, clopotul de 3 tone, candelabrul uriaş, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Ucraina. Totodată, îi pot cunoaște pe cel mai mare constructor şi restaurator de orgi din Europa, singurul artist specializat în sculptura brâncovenească, singurul atelier din Pakistan de broderii creștine ţesute exclusiv manual, cu fir din aur.

Peste 80 de companii din 9 ţări oferă la preţuri foarte mici carte şi revistă religioasă, suveniruri, iconiţe, mozaicuri şi vitralii, icoane din argint, cizelate şi manufacturate din Polonia, aplicaţii soft pentru parohii, veşminte preoţeşti și pentru biserică, odoare bisericeşti, maşini de brodat cu soft bizantin şi latin.


Târgurile Bisericeşti 2014 anunţă următoarele evenimente: Spectacol extraordinar Leon Magdan, finalistul de la Românii au Talent, sâmbătă, 4 octombrie, ora 13.00; Vizitatorii târgurilor din 2 și 3 octombrie primesc invitaţie gratuită la spectacol. Fiecare al 10-lea vizitator primeşte cadou o icoană; Ateliere de pictură pe sticlă pentru copii, organizate de parohia Andrei Mureşanu din Piaţa Cipariu;  Concert de toacă, sâmbătă, ora 10.00. 

Vizitatorii TOB şi Catholic Expo pot câştiga 6 pelerinaje la Medjugorje, 3 tablete cu program de clopote şi muzică religioasă, 2 pelerinaje în Grecia. Fiecare vizitator primeşte un cadou surpriză.