Actualitate

Artistul Alexandru Andrieș a susţinut un concert extraordinar la Cluj-Napoca - FOTO

Sâmbătă seara clujenii au asistat la un spectacol cum rar ți-e dat să vezi. Alexandru Andrieș a venit la Cluj cu aceeași exuberanță care îl caracterizează dintotdeauna, de când îl știm pe scenă pentru a susţine un concert cu sala plină la Casa de Cultură a Studenţilor.

 Deși anul acesta artistul va împlini o vârstă frumoasă, prospețimea sa este aceeași, publicul său este la fel de variat ca vârstă, iar muzica pe care o cântă, mereu actuală. Atmosfera creată în sala Casei de Cultură a Studenților plină de admiratori ai artistului care îi știu melodiile de mult, dar și de tineri, deopotrivă, se întâlnește greu în zilele noastre la un spectacol.

Alexandru Andrieș a făcut ceea ce face mereu: a umplut sala până la refuz (așa cum i-a “avertizat” pe organizatori de la început), a sosit la Cluj, a dat interviurile promise cu punctualitate, a cântat în stilul său inconfundabil, oferind un adevărat regal de interpretare muzicală acompaniată de umorul său fin, a oferit autografe publicului și a plecat mai departe, în turneu, la fel de discret ca întotdeauna. Un profesionist cum rar ți-e dat să vezi în ziua de azi.


Alături de Alexandru Andrieş au fost prezenți pe scenă şi cei trei muzicieni excepționali invitaţi la realizarea albumului aniversar: Maria Ioana Mîntulescu (voce, backing vocal) – discretă, rafinată, o prezență aparte care completează perfect formula în care au cântat, Berti Barbera  - excepțional la percuţie, muzicuță (și alte instrumente pe care numai el le știe) și Sorin Romanescu – un performer adevărat, în mare formă Sâmbătă seara, confirmând titulatura de acum câțiva ani de cel mai bun chitarist de jazz din România. 

Cu zâmbetul molipsitor, comentariile fine, chitara și vocea sa inconfundabilă, Andrieș a cântat piesele de pe relansatul album “Interioare”, dar nu numai. ‘La Telejurnal’ sau ‘La Rovine’, au completat cântece ca ‘Fluture pe perdea’, ‘Ochii tăi’, ‘Poveste mică’, ‘Ea va veni’. După concert, doritorii au primit autografe în holul Casei de Cultură a Studenților, fie pe nou relansatul  CD - ‘Interioare’, fie pe CD-uri vechi sau discurile de vinil pe care le aveau la ei.


O seară frumoasă, o oră și jumătate feerică, parcă, și un concert care a meritat să fie așteptat atâta vreme. Clujul vă mulțumește, domnule Alexandru Andrieș!

abonare newsletter