Actualitate

Viteza, carosabilul umed şi lipsa de experienţă la volan au băgat cinci oameni în spital

Viteza şi carosabilul umed nu au făcut casă bună vineri după amiază. Nu mai puţin de cinci persoane au ajuns la spital după ce au fost implicate în două accidente de circulaţie pe drumul care leagă Cluj-Napoca de Oradea. Şoferii implicaţi în cele două accidente sunt tineri fără prea multă experienţă la volan.

La data de 26 septembrie, ora 15:53, pe DN1 E60, pe raza comunei Căpuşu Mare, în afara localităţii, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a două persoane şi avarierea unui autovehicul.

Din primele verificări reiese că o tânără de 21 de ani, din comuna Râşca, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1E60, spre Oradea, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă la stânga şi la condiţiile de carosabil umed.


Astfel, a pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns pe contrasens şi a părăsit partea carosabilă, oprindu-se pe spaţiul verde.

Accidentul s-a soldat cu ranirea usoară a conducătoarei auto şi a unui pasager de 17 ani, din comuna Râşca.


Valoarea pagubelor materiale este de aproximativ 4.000 de lei.

Tot vineri, la ora 14:58, pe DN1 E60, pe raza comunei Izvorul Crişului, în afara localităţii, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a 3 persoane şi avarierea unui autovehicul.


Un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1 E60, spre Cluj-Napoca, nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga şi într-o zonă în care carosabilul era umed.

În acest context, a pierdut controlul asupra autovehiculului, a derapat şi a intrat în coliziune cu separatorii din beton, care despart cele două sensuri de mers. Ulterior, a părăsit partea carosabilă, ajungând pe spaţiul verde, la o diferenţă de nivel de circa 2 metri.


Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului auto şi a doi pasageri,un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 41 de ani, ambii din comuna Izvorul Crişului.

Valoarea avariilor cauzate autovehiculului este de aproximativ 5.000 lei.


Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-au produs ambele accidente rutiere.

 

abonare newsletter