monitorulcj.ro Menu
Actualitate

S-au îmbătat şi au dat foc unei cabane din Cluj-Napoca

Doi tineri din Cluj-Napoca au incendiat o cabană din zona Sfântul Ioan. Acum sunt cercetaţi penal pentru distrugere.

S-au îmbătat şi au dat foc unei cabane din Cluj-Napoca

Cinci tineri din Cluj-Napoca s-au îmbătat în noaptea de 20/21 septembrie, iar doi dintre ei au hotărât să se distreze astfel că au dat foc unei cabane din zona Sfântul Ioan. A fost nevoie de intervenţia pompierilor. “La data de 20/21 septembrie a.c., persoane necunoscute, prin ruperea sistemului de închidere al uşii de acces, au pătruns într-o cabană, situată în zona Sfântul Ioan, din municipiul Cluj-Napoca. Acestea ar fi incendiat cabana, fiind necesară intervenţia pompierilor”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Poliţiştii au stabilit că este vorba de doi bărbaţi de 19, respectiv de 20 de ani, din Cluj-Napoca. “Din verificările efectuate, s-a stabilit că cei doi, aflaţi sub influenţa alcoolului, ar fi pătruns în cabană după ce ar fi distrus lacătul aferent grilajului cu care era asigurată uşa de acces. În interior, aceştia ar fi pornit incendierea cu ajutorul unei brichete”, au mai spus reprezentanţii IPJ Cluj.


Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbaţii implicaţi ar fi fost însoţiţi de alţi trei tineri, în privinţa cărora se efectuează cercetări pentru a li se stabili cu exactitate participaţia la sâvârşirea faptei.

Investigaţiile continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Cei doi tineri de 19, respectiv de 20 de ani, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „distrugere”, faptă prevăzută de Codul penal.