Actualitate

Dublă crimă într-un cartier din Cluj-Napoca

Descoperire macabră marţi dimineaţa în cartierul Dâmbul Rotund din Cluj-Napoca. Un apel la 112 făcut în jurul orei 11.30 anunţa că două persoane au fost găsite moarte pe strada Doinei. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj este vorba de un bărbat şi o femeie. Autorul prezumtiv al dublului asasinat a fost prins, dar este grav rănit.

Potrivit unor surse din poliţie, pe strada Doinei din cartierul Dâmbu Rotund a avut loc marţi dimineaţa o crimă, două persoane find găsite decedate şi o a treia grav rănită.

Un bărbat şi o femeie au fost descoperiți morți într-o casă din Cluj-Napoca, iar un alt bărbat a fost găsit rănit, el fiind suspectat că i-ar fi ucis pe cei doi.


Procurorii clujeni prezenţi la faţa locului au declarat pentru Monitorul de Cluj că este vorba de un omor calificat, victimele fiind un bărbat şi o femeie. Întrebaţi despre cea de-a treia persoană rănită, procurorii au declarat că este chiar “prezumtivul autor”.

“Cea de-a treia persoană este chiar prezumtivul autor care se află în custodia poliţiei. Într-adevăr este rănit, are răni la nivelul gâtului. Cercetările continuă pentru a stabili toate împrejurările în care a avut loc omorul“, au precizat aceştia.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, Theodor Pavelescu, un procuror criminalist coordonează cercetările într-un caz de omor calificat în formă finalizată, după ce două cadavre au fost găsite într-o locuinţă din Cluj-Napoca.

"Două cadavre au fost descoperite într-o locuinţă, este vorba despre o suspiciune de omor calificat în formă finalizată, avem şi un suspect în acest caz, colegii mei sunt la faţa locului şi fac cercetări", a declarat procurorul.


Surse judiciare susțin că într-o casă au fost găsite două persoane decedate - un bărbat şi o femeie -, iar o treia persoană - un bărbat - a fost găsit rănit, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Potrivit surselor citate, bărbatul rănit este suspectat că le-ar fi ucis pe cele două persoane, cercetările în acest caz fiind în derulare.


20 de lovituri de cuţit

Din primele informaţii, poliţiştii au aflat că dubla crimă a fost comisă de concubinul femei găsită decedată, alături de cadavrul unui alt bărbat. Vecinii susţin că femeia ucisă se numeşte Rozalia Roman, de 39 de ani. "Erau oameni liniştiţi. Stăteau cu chirie în casa unde a fost comisă crimă. Rozalia Roman locuia cu concubinul ei, pe care nu ştiu cum îl chemă. Ştiu că erau originari din zona Gherla şi din câte se aude, ea îşi făcea veacul în zona gării. Se spun multe despre ea dar nu ştiu sigur şi nu vă pot spune mai multe", spune un vecin, citat de evz.ro.

În seara de luni, concubinul femeii i-a spus acesteia că pleacă de acasă deoarece are treabă. Bărbatul avea de mai mult timp bănuiala că Rozalia Roman îl înşeală şi a vrut să aibă şi proba, drept pentru care a stat ascuns în noaptea de luni spre marţi, în spatele unui gard din apropierea casei. Poliţiştii susţin că la scurt timp după ce criminalul a plecat de acasă, Rozalia Roman a ieşit din casă să îl aştepte pe Vasile Felecan, de 47 de ani, amantul ei.


"Toată noaptea criminalul a stat ascuns în apropierea casei. Nu a intervenit deloc deşi în cameră a fost lumină toată noaptea. I-a lăsat chiar şi să doarmă să se odihnească după care la prima oră a dimineţii a intrat în casă şi a comis crimele", spune un poliţist.

Criminaliştii mai spun că fiecare dintre cele două persoane ucise au fost înţepate de peste 20 de ori cu un briceag. După ce a comis crimele, criminalul a încercat să se sinucidă dar nu a reuşit. "A fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj unde a fost operat de urgenţă. Urmează ca procurorul să solicite un mandat de arestare iar apoi când va putea să dea declaraţii să ne şi lămurească în legătură cu cele întâmplate", mai spune un poliţist.

Bărbatul care şi-a pierdut viaţa a fost condamnnat în anul 2001 pentru omor şi a fost eliberat de la Penitenciarul Gherla în cursul anului 2013. Poliţiştii mai spun că femeia a început să aibă o relaţie cu Vasile Felecan la scurt timp după ce a ieşit din închisoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter