Actualitate

Al treilea convoi umanitar rus a ajuns în estul Ucrainei

Un al treilea convoi umanitar rus a ajuns în estul Ucrainei, controlat de separatiștii proruși, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt rus, informează AFP.

Potrivit Agerpres, convoiul care transportă apă și hrană a sosit la Donețk, iar camioanele sunt pe punctul de a fi descărcate, a declarat pentru France Presse Aleksandr Drobicevski, purtătorul de cuvânt al ministrului pentru situații de urgență.

Agenția EFE notează că respectivul convoi a ajuns la Donețk la doar câteva ore după semnarea la Minsk, în Belarus, a unui memorandum care consolidează armistițiul încheiat la 5 septembrie între forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii proruși.


Potrivit agențiilor de presă ruse, 200 de camioane cu alimente, medicamente și generatoare electrice provenind din regiunea rusă Rostov au trecut frontiera ruso-ucraineană la primele ore ale dimineții după ce au fost supuse mai întâi unui control vamal. Circa 30 de voluntari au coborât din primele camioane și au început să împartă saci cu orez în rândul populației aflate în zona de conflict.

EFE relatează că acesta este cel de-al treilea convoi umanitar rus care ajunge în estul Ucrainei, având de această dată autorizație din partea autorităților de la Kiev și a Crucii Roșii. La 22 august, peste 200 de camioane cu ajutor umanitar au intrat fără să aibă autorizație pe teritoriul ucrainean la ordinul președintelui rus Vladimir Putin.


La rândul lor, autoritățile ucrainene au trimis vineri un nou transport care conținea ajutor umanitar la Donețk și Lugansk, cel din urmă oraș aflându-se de peste o lună în situația de a nu avea apă, electricitate, gaz sau combustibil de alt tip.

Etichete: donetk rusia ucraina
Ultimele Stiri
abonare newsletter