Actualitate

1.200 de metri cubi de cherestea, confiscați de polițiștii clujeni

Polițiștii clujeni au confiscat joi, 18 septembrie, peste 1.200 de metri cubi de cherestea în valoare de 470.000 de lei, în urma unui control de specialitate la un agent economic din Dej.

Acțiunea a fost efectuată de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Serviciul de Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în perioada 2010- 2014, reprezentanţii societăţii au emis 33 de avize de însoţire secundare pentru circa 1.270 de metri cubi de cherestea, fără a fi completate conform prevederilor legale. Din cuprinsul acestora nu reieşea provenienţa legală a materialului lemnos deţinut în vederea comercializării. În baza celor constate, agentului economic din municipiul Dej i s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 10.000 lei” au declarat reprezentanții IPJ Cluj.


Totodată, cei aproximativ 1.270 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 470.000 lei, au fost confiscaţi.

 Poliţiştii continuă acţiunile pentru prevenirea şi sancţionarea delictelor silvice.

Etichete: dej marfa confiscata
abonare newsletter