monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Scoţia RĂMÂNE parte a Regatului Unit al Marii Britanii

Scoţienii au votat împotriva independenţei de Marea Britanie la referendumul organizat joi, potrivit cifrelor oficiale anunţate vineri.

David Cameron: M.Britanie trebuie să se reunească şi să meargă înainte

Premierul britanic David Cameron a declarat vineri că Regatul Unit trebuie să se reunească şi să meargă înainte, după respingerea independenţei Scoţiei la referendumul organizat joi.

"Este momentul ca Regatul nostru Unit să se reunească şi să meargă înainte", a declarat Cameron în cadrul unei intervenţii de la sediul Guvernului din Londra, apreciind că problema independenţei Scoţiei este de acum rezolvată pentru "o generaţie".


După numărarea voturilor din 31 dintre cele 32 de circumscripţii, 1.914.187 de persoane au votat împotriva independenţei, ceea ce reprezintă mai mult decât cele 1.852.828 de voturi necesare pentru a obţine o victorie în acest referendum, potrivit datelor oficiale anunţate de BBC.

Rata de participare la vot este de 84,59 la sută, ceea ce reprezintă 4.283.392 de alegători, în timp ce 3.429 de voturi au fost anulate. În procente, 55,42 la sută din populaţia Scoţiei a votat împotriva independenţei, iar 44,58 la sută în favoarea ei.


Liderul scoțian Alex Salmond îşi recunoaşte înfrângerea

Liderul separatiştilor scoţieni Alex Salmond şi-a recunoscut, vineri, înfrângerea la referendumul organizat joi în Scoţia, în cadrul căruia majoritatea populaţiei a votat împotriva independenţei de Marea Britanie.

"Scoţia a decis, cu majoritate, să nu devină o ţară independentă", a declarat Salmond într-o intervenţie publică la Edinburgh, după publicarea rezultatelor aproape definitive ale referendumului de joi.