Actualitate

Un clujean de 78 de ani, bătut de poliţiştii de la Rutieră

Clujeanul Sandu Nagy, de 78 de ani din Cluj-Napoca spune că doi poliţişti de la Rutieră au intervenit brutal când a coborât din maşină să le arate actele.

sursa foto evz.ro sursa foto evz.ro

Clujeanul Sandu Nagy a povestit, pentru „Evenimentul zilei”, ce a pățit pe 8 septembrie, când mergea cu mașina, împreună cu soția sa, către Dej. Agenții de circulație l-ar fi bruscat și chiar ar fi vrut să-i pună cătușele. Doi agenţi de la Circulaţie l-au luat pe sus pe un clujean în vârstă de 78 de ani, doar pentru simplul fapt că acesta a coborât de la volan şi a întrebat ce s-a întâmplat de a fost oprit în trafic.

Ceea ce a urmat depăşeşte orice imaginaţie, după cum povestește omul. Sandu Nagy a fost toată viața inginer constructor. Cu amărăciune spune că pe vremea lui Ceaușescu a avut domiciliul forțat vreme de șapte ani, dar cu toate astea nu a fost bătut nici de Miliţie şi nici de Securitate, „dar am fost bătut acum de doi agenţi de la Circulaţie”.


Fostul deţinut politic spune că, pe 8 septembrie 2014, conducea maşina dinspre Cluj spre Dej. „Conduceam în spatele unui TIR, iar din sens opus a venit un autoturism de Poliție cu nr. MAI 34315, din care un agent a fluturat pe geam un baston reflectorizant. A venit un poliţist care purta nişte ochelari negri, de mafiot, şi mi-a cerut direct să îi dau actele. Pentru că soarele bătea din faţă, am coborât din maşina mea şi atunci a început tot scandalul”, spune Nagy.

Pentru că a coborât din maşină, un alt agent, identificat în persoana lui Radu Răcan, ar fi intervenit brutal şi l-ar fi imobilizat pe bărbatul de 78 de ani, fără să aştepte o explicaţie sau să vadă că persoana cu care are de-a face este de vârstă înaintată: „Mi-a sucit mâinile la spate și m-a izbit cu putere de mașină. El striga la celălalt: adă, mă, cătușele să-l arestăm și să-l ducem la noi. M-au aruncat pe bancheta din spate a mașinii de poliție și am fost dus la secția de poliție”.


Conform sursei citate, în tot acest timp, Claudia Nagy, soţia lui Sandu Nagy, încerca să le explice celor doi poliţişti că actele soţului sunt în portmoneul care se afla la ea în mână şi că el nu le poate prezenta din moment ce nu sunt fizic în posesia lui.

Întreaga poveste a clujeanului: AICI.

abonare newsletter