monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Mariana Câmpeanu, audiată ca martor la DNA în dosarul privind pensionarea soțului ei

Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale Mariana Câmpeanu. Sursă foto: Wikipedia

Mariana Câmpeanu, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, este audiată în această dimineață în calitate de martor la DNA, într-un dosar ce are legătură cu pensionarea soțul său, Iulian Câmpeanu.

Mariana Câmpeanu este audiată că martor într-un dosar în care se investighează modul în care s-a pensionat pe caz de boală soțul său, Iulian Câmpeanu.

Iulian Câmpeanu a ieșit la pensie în 2005 cu grad de invaliditate de gradul I. Cererea de pensionare a fost depusă la Casa de Pensii a județului Ilfov, acolo unde la vremea respectivă era șefă Mariana Câmpeanu. În mod normal, cererea ar fi trebuit să fie depusă la Casa de Pensii a Municipiului București.


Monitorul de Cluj a relatat în luna februarie a acestui an că Mariana Câmpeanu a fost verificată de ANI pentru un posibil conflict de interese în cazul pensionării soțului său, Iulian Câmpeanu, invalid cu gradul unu în acte – ceea ce înseamnă că este prea bolnav ca să aibă serviciu sau să se îngrijească singur, și-a reînnoit permisul de conducere.