Actualitate

Şofer rupt de beat prins în Cluj-Napoca

Un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în vârstă de 51 de ani, din Cluj-Napoca, a fost prins în timp ce conducea maşina. Avea o concentraţie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii l-au depistat pe bărbat în jurul orei 10:45, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acessta a fost implicat într-un accident rutier produs la intersecţia străzilor Traian cu Decebal, din Cluj-Napoca, soldat cu pagube materiale.

„Faţă de bărbatul de 51 de ani, din Cluj-Napoca, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de codul penal”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.


Oamenii legii au demarat controale în trafic pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 12.000 de lei. Dintre acestea, 25 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost reţinute 12 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă şi să acorde o atenţie sporită pietonilor. Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter