monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Putin a ordonat inspecții la ministere și în regiuni pentru verificarea capacității acestora de a acționa în condiții de război

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, a ordonat joi inspecții la o serie de ministere și în regiunile din Extremul Orient în scopul verificării "capacității acestora de a efectua sarcini în condiții de război", relatează ITAR-TASS și Interfax.

În același timp, șeful statului rus a dispus o verificare inopinată a capacității de luptă a tuturor unităților militare din Districtul militar Est (Extremul Orient), a anunțat ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, într-o reuniune cu șefii forțelor armatei ruse, informează Agerpres.

Astfel, președintele Vladimir Putin a ordonat Ministerului rus al Apărării ca, în colaborare cu Direcția de programe speciale, să desfășoare în perioada 11-18 septembrie inspecții la ministerele Industriei și Comerțului, Comunicațiilor, Transporturilor, Presei și Tipărituri, Aviației, Căilor Ferate, Flotei fluviale și la toate organizațiile subordonate acestora. Totodată, vor fi verificate administrațiile regionale din Zabaikalie, Amur, Primorie, Habarovsk, Kamceatka și Sahalin cu privire la 'capacitatea de a îndeplini sarcini în condiții de război'.


În conformitate cu ordinul prezidențial, joi, începând cu 10.00 (ora Moscovei), trupele aeropurtate din Districtul militar Est, precum și toate unitățile militare ce staționează aici au fost plasate în stare de alertă maximă.

Districtul Militar Est grupează unitățile militare din Zabaikalie și Orientul Îndepărtat, având cartierul general la Habarovsk.


Aceste inspecții inopinate, fără o înștiințare prealabilă, se desfășoară în contextul înrăutățirii bruște a situației internaționale ca urmare a crizei din Ucraina și a crizei dintre Rusia și Occident.

Etichete: unitate militara