Actualitate

Călin Zanc, plâns de foştii lui colegi

Vestea tragică despre moartea lui Călin Zanc i-a luat prin surprindere pe foştii lui colegi.

Romulus Buia, fost fotbalist şi coleg pe la mai multe echipe cu Zanc, e şocat de cele întâmplate. "Nici nu îmi vine să cred că e reală ştirea asta! Călinuţ a fost unul dintre foarte puţinii prieteni pe care îi puteai avea în lumea asta! Un băiat de nota 1000. Am fost atâţia ani colegi de cameră la echipele pe la care am trecut, Sportul, Rocar, AEK Timişoara", a declarart Buia, informează prosport.ro.

Anton Doboş, omul care l-a adus pe Călin Zanc la Poli AEK Timişoara şi un bun prieten al regretatului fotbalist, a postat un mesaj pe contul personal de Facebook. “Astăzi s-a stins din viaţă prietenul meu cel mai drag, Călinuţ Zanc, un om care trăia cu zâmbetul pe buze, care  m-a iubit necondiţionat şi a fost lângă mine dintotdeauna. E nedrept, e revoltător, e inuman, e atât de greu ca un om să suporte atâta durere, încât simt că nu mai am aer”, a spus Anton Dobos.


Adrian Falub a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Călin Zanc, alături de care a copilărit la Dej şi cu care s-a transferat mai apoi la Universitatea Cluj, înainte de 1990. "Sunt şocat. Când moare un prieten atât de repede ce mai poţi spune? Am crescut împreună. Îl ştiam cel mai bine. Era un om şi un jucător cu suflet mare. Îi plăcea viaţa şi fotbalul. Îmi pare nespus de rău. Acum mă îndrept spre casa lui", a spus Adrian Falub, antrenorul lui ASA Târgu Mureş.

Cristi Pojar, fostul secund al lui Dan Petrescu, a fost şi el coleg la Universitatea cu Călin Zanc, pentru 5 ani. “N-am cuvinte. M-a sunat Alin Bănceu de dimineaţă. Am stat puţin să mă reculeg pentru că sunt efectiv şocat. Îmi amintesc când a fost adus de Cornel Dinu la Universitatea. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Cristi Pojar.

Marian Ivan, fostul atacant al lui Dinamo şi component al naţionalei care a obţinut în 1994 cea mai importană performanţă din istoria României, a crezut că este o glumă. "Nu-mi daţi vestea asta! E o glumă, nu? Mi s-a făcut pielea ca de găină. Am fost colegi şi, mai mult de atât, eram apropiaţi, dar nu mai vorbisem de mult cu el. Ştiţi cum e, după ce ne retragem ne aşezăm fiecare pe la casele noastre", a spus Ivan când a aflat despre tragicul accident.


Daniel Prodan, fost mare jucător de la echipa FC Steaua București, a declarat că este șocat de vestea decesului lui Călin Zanc. „Tremur tot! Am intepenit cand am aflat ca a murit! Nu-mi vine sa cred! Nu se poate asa ceva. Nu e adevarat. Zanc era cel mai bun baiat, un om extraordinar, de pus in rama. Ce povesti am trait impreuna cu el… Cate amintiri…”, a declarat Daniel Prodan pentru sportnews.ro.

abonare newsletter