Actualitate

Tiruri de lansatoare de rachete pe aeroportul din Donețk: patru soldați morți

Aeroportul din Donețk a fost ținta unor tiruri trase din lansatoare de rachetă în noaptea de luni spre marți, a anunțat statul major al operațiunii speciale derulate de armata ucraineană în sud-estul țării, informează France Presse.

Potrivit unui responsabil militar ucrainean, în perioada "armistițiului" patru militari ucraineni au fost uciși și încă 29 răniți, după cum relatează Reuters, informează Agerpres. Aeroportul din Donețk, aflat sub controlul forțelor ucrainene, a "fost în patru rânduri obiectul unor tiruri cu mortieră și lansatoare de rachete multiple Grad", a indicat serviciul de presă al armatei într-un comunicat, în care semnalează și alte atacuri împotriva pozițiilor ucrainene din regiunea Donețk.

Kievul și separatiștii au încheiat vineri un acord de încetare a focului destinat să pună capăt conflictului, după aproape cinci luni de ostilități soldate cu peste 2.700 de morți și o jumătate de milion de refugiați și persoane strămutate.


Cu toate acestea, după intrarea în vigoare a "armistițiului" (vineri la ora locală 18:00) patru militari ucraineni au fost uciși și încă 29 răniți în zona de conflict din estul Ucrainei, a declarat marți, într-o conferință de presă, șeful Departamentului medical-militar din Ministerul ucrainean al Apărării, Vitali Andronati.

Acordul de încetare a focului, parte a unui plan de pace mai cuprinzător, aprobat de Kiev și de lideri ai separatiștilor rebeli vinerea trecută la Minsk, este respectat în general în estul Ucrainei, dar în unele zone, în special în centrul industrial Donețk și în apropiere de orașul-port strategic Mariupol au loc tiruri sporadice și schimburi de focuri. O femeie a fost ucisă și patru civili au fost răniți în noaptea spre duminică, când forțele ucrainene au făcut obiectul unor bombardamente prelungite ale rebelilor la periferia portului Mariupol, de pe coasta Mării Azov.

abonare newsletter