Actualitate

Patru nave NATO în Marea Neagră, în următoarele zile

Patru nave NATO vor intra până la 7 septembrie în apele Mării Negre, regiunea fiind vizitată în ultima perioadă de mai multe nave de război în contextul situației din Ucraina, a indicat miercuri o sursă militar-diplomatică rusă.

Conform sursei citate de agenția de presă rusă sub rezerva anonimatului, este vorba de distrugătorul american USS Ross, de fregata franceză Commandant Birot, fregata spaniolă Juan de Bourbon și de fregata canadiană Toronto, informează Agerpres. Primele două nave vor intra în apele Mării Negre miercuri, 3 septembrie, celelalte două urmând să sosească în zonă la 6 septembrie.

Sursa a mai indicat că fregata franceză Dupuy de Lome, care se află în prezent în Marea Neagră, va părăsi regiunea la 5 septembrie.


La începutul săptămânii trecute, RIA Novosti, o altă agenție de presă rusă, informa, citând tot o sursă militară rusă, că în apele Mării Negre vor intra la începutul lunii septembrie două nave NATO și anume distrugătorul american USS Ross și fregata franceză Commandant Birot.

În ultimele luni, în contextul situației tensionate din Ucraina, în apele Mării Negre au venit mai multe nave de război dotate cu rachete și echipamente de ultimă generație, precum distrugătoarele americane USS Donald Cook și USS Truxtun, fregata americană USS Taylor și fregatele franceze Dupleix și Dupuy de Lome.


Rusia a reacționat de fiecare dată la prezența în Marea Neagră a acestor nave, cerând respectarea strictă a prevederilor Convenției de la Montreux.

Ultimele Stiri
abonare newsletter