Actualitate

CSAT se va reuni miercuri pentru a discuta strategia României la NATO

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se va reuni miercuri, 3 august, cu o zi înaintea Summitului NATO din Ţara Galilor, pentru a stabili care va fi, oficial, poziţia României la întâlnirea şefilor de stat şi de guvern din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat zilele trecute că ţara noastră este interesată de consolidarea flancului estic al Alianţei, în condiţiile în care riscurile de securitate cresc.

Şeful statul susţine că NATO ar trebui să-şi sporească prezenţa militară în Marea Neagră, pentru a descuraja orice tentativă de agresiune.


De asemenea, se va lua în discuţie şi posibilitatea amplasării pe teritoriul Romaniei a unei baze NATO permanente. Acelaşi lucru şi-l doresc atât Polonia, cât şi statele baltice.

NATO se află în faţa unei imense provocări, criza din Ucraina, şi în toiul aceste crize incepe mâine Summitul Alianţei Nord-Atlantice din Ţara Galilor, o întâlnire socotită a fi una dintre cele mai importante de după încheierea Războiului Rece.

Etichete: romania nato csat
abonare newsletter